Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Uskoro počinje izgradnja nove zgrade Doma zdravlja Vitez, pogledajte kako će izgledati

Pročitajte i ovo

Javnosti je prije nekoliko mjeseci prezentirana informacija iz županijskog ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽSB te općinske administracije kako će u Vitezu uskoro krenuti izgradnja nove multifunkcionalne lamele Javne ustanove Dom zdravlja Vitez.

Odmah po usvajanju ideje krenulo se u prikupljanje potrebnih sredstva te je tako na prijedlog ministra Ante Matića županijska Vlada izdvojila 300 000 KM za izgradnju nove lamele, koja je, zbog nedovoljnih kapaciteta postojeće zgrade, prijeko potrebna već dulje vrijeme, a posebno jer se očekuje i širenje usluga koje JU Dom zdravlja Vitez nudi pacijentima.

Kako se doznaje u planu je odjele koji se nalaze na prvom katu Doma zdravlja izmjestiti na prizemlje, a sve kako bi kao takvi bili dostupniji trudnicama, porodiljama, starijim ili teško bolesnim osobama. Time bi Centar za mentalno zdravlje bio na prvom katu postojeće zgrade, a s novom lamelom bilo bi omogućeno širenje postojećih odjela, prije svega pedijatrije te ginekologije.

Kao Vlada nastojimo se odgovorno odnositi prema sektoru zdravstva gdje zdravstvenim osiguranicima želimo omogućiti što kvalitetniju uslugu, a zaposlenicima, sukladno proračunskim mogućnostima, adekvatna primanja i status u društvu. U Vitezu smo u proteklom periodu proveli projekte energetske učinkovitosti zgrade kroz rekonstrukciju krova, fasade i stolarije, a nabavili smo novo sanitetsko vozilo dok se priprema nabava saniteta za dijalizirane pacijente. Također, treba dodati kako smo u protekle tri godine za Dom zdravlja Vitez osigurali novi ultrazvuk, rendgen, digitalizaciju mamografije, prošireni tim obiteljske medicine te je gradnja lamela generacijski projekt koje otvaramo i danas predstavljamo javnosti“, rekao je ministar Anto Matić.

Zadovoljstvo zbog pokrenutih aktivnosti na izgradnji lamele Doma zdravlja Vitez nije krio ni općinski načelnik Boris Marjanović. On je dodao da će i Općina Vitez pružiti potrebnu pomoć, a sve kako bi korisnici zdravstvenih usluga, kao i zaposlenici ove javne ustanove imali što bolje uvjete za liječenje i rad.

Pokrenuta inicijativa za izgradnju ili rekonstrukciju zgrade PS Busovača i JU Dom zdravlja Busovača

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Objavljeni snimci s mjesta stravične nesreće u kojoj je poginula tročlana obitelj

Stravična nesreća u kojoj su kod Mostara u subotu navečer poginuli supružnici i njihov devetogodišnji sin, a teško povrijeđena...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo