Upitan prijevoz učenika u Srednjobosanskoj županiji, data suglasnost za prijem volontera u županijskim tijelima uprave

Među mnogobrojnim točkama dnevnog reda današnje sjednice Vlade Srednjobosanske županije našla se i točka o prijevozu učenika na području spomenute županije.

Naime, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i športa Srednjobosanske županije, Katica Čerkez, apelirala je na ostale ministre u Vladi Srednjobosanske županije da što prije pronađu rješenje kako bi od ponedjeljka nesmetano počeo prijevoz učenika. Glavni problem ovogodišnjeg prijevoza učenika jest u tome što prijevoznici, koji su se prijavili na
natječaj, traže prošlogodišnje cijene, kada je cijena goriva bila neusporedivo veća.

“Zamolit ćemo prijevoznike da nastave s prijevozom djece do okončanja natječaja i nadam se da će djeca u ponedjeljak imati osiguran prijevoz. U slučajevima gdje je ova procedura završena potpisat ćemo ugovore s novim prijevoznicima”, kazala je novinarima ministrica Čerkez.

“Odmah da kažem, Vlada je osigurala sredstva, tj. mi imamo sredstva i razmišljamo o toj mogućnosti da na tekuće račune roditelja uplatimo sredstva za prijevoz učenika, kao što radimo za djelatnike i uposlenike u ministarstvima i tijelima uprave Vlade Županije Središnja Bosna”, dodala je spomenuta.

Vlada je dala i suglasnost za prijem 21 pripravnika u Upravu policije MUP-a SBŽ-a i 200 volontera u županijskim tijelima uprave te je odredila tim za pregovore sa sindikatom.

Također, Uprava za pitanje branitelja je predložila, a Vlada donijela odluku o izdvajanju i raspodjeli sredstava za zdravstvenu zaštitu branitelja i članova njihovih obitelji, kojom se izdvaja 72.756,18 KM za lipanj 2015. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

POČINJU PREGOVORI: Hrvati traže novi način izbora Doma naroda i Predsjedništva

Uzgajivač kornišona u mjestu Katići u Busovači

Uspješna proizvodnja kornišona na području Busovače