spot_img
Subota, 9 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Uhićena petorka koja je donijela veliku količinu popunjenih listića

S obzirom da je među izbornim listićima bilo i glasačkih listića za izbore na razini države Bosne i Hercegovine, kao i entiteta, koordinirano su djelovali Tužiteljstvo BiH i OJT Prijedor.

Pet osoba uhićeno je zbog sumnje da su povezani s nezakonitostima u vezi izborne procedure, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić u koordinaciji sa glavnim tužiteljem OJT Prijedor Mladenom Mitrovićem, dao je naredbu MUP-u RS za uhićenje 5 osumnjičenih osoba, koje su identificirane kao povezane sa nezakonitostima u vezi izborne procedure, odnosno donošenjem velike količine popunjenih izbornih listića, na biračko mjesto. S obzirom da je među izbornim listićima bilo i glasačkih listića za izbore na razini države Bosne i Hercegovine, kao i entiteta, koordinirano su djelovali Tužiteljstvo BiH i OJT Prijedor.

U zajedničkim aktivnostima dogovoreno je da će osobe koje su uhićene u zakonskom roku biti predate Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine. U koordinaciji sa Središnjim izbornim povjerenstvom, bit će dogovorene potrebne aktivnosti kako bi se na navedenom biralištu realizirao zakonit izborni proces.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM