spot_img
Subota, 23 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaZADNJEUdruga nositelja ratnih odličja HVO Busovača odala počast Marinu Šimiću i Mirku...

Udruga nositelja ratnih odličja HVO Busovača odala počast Marinu Šimiću i Mirku Bašiću, poginulim pripadnicima HVO-a u Jajcu

U spomen na hrabre pripadnike HVO-a koji su izgubili živote braneći grad Jajce, Udruga nositelja ratnih odličja HVO Busovača održala je svečani događaj kako bi odala počast Marinu Šimiću i Mirku Bašiću. Dana 5. i 13. rujna 1992. godine, ovi hrabri vojnici položili su svoje živote na Goloj planini u Jajcu tijekom bojnih operacija za obranu grada.

U to teško vrijeme, mnogi Busovljaci su aktivno sudjelovali u vojnim operacijama na području Jajca, pokazujući veliku hrabrost i predanost svojoj domovini. Marin Šimić i Mirko Bašić postali su simboli tog zajedničkog truda i odanosti.

Udruga nositelja ratnih odličja HVO Busovača nastavlja tradiciju poštovanja tih hrabrih vojnika svake godine, a također i ove godine, organizirajući poseban događaj u čast Marinu Šimiću i Mirku Bašiću. Tijekom ovog svečanog okupljanja, članovi Udruge su posjetili mjesto njihove pogibije kako bi položili vijence, upalili svijeće i pomolili se Bogu za njih.

Osim toga, Udruga organizira i posjet spomen obilježju u Dobretićima kako bi se odalo počast svim poginulim braniteljima.

Ovaj događaj podsjeća nas na važnost čuvanja uspomene na naše heroje i na njihovu nesebičnu predanost domovini. Marin Šimić i Mirko Bašić, zajedno s mnogim drugim hrabrim vojnicima, ostat će vječno u našim srcima i sjećanjima kao simboli hrabrosti i predanosti.

Udruga nositelja ratnih odličja HVO Busovača poziva sve građane da se pridruže u očuvanju ovih vrijednih sjećanja i da nikada ne zaboravimo žrtve koje su podnijeli za našu slobodu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti