Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

UDARIT ĆE SRBI NA SRBE: Sve liči na 1997 godinu, samo sa drugim akterima

Pročitajte i ovo

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je da strahuje od mogućeg međusobnog sukoba Srba u Republici Srpskoj.

“U Republici Srpskoj moguća je teška politička kriza i konfrontacija između suprotstavljenih političkih blokova uz veliko sudjelovanje CIK-a i stranaca. To dovodi do usijanja, a kada pređe na čisto političko polje, onda su i druga polja moguća. Bojim se sukoba Srba i Srba, jer niko neće ćutke prihvatiti bezočno kršenje zakona”, rekao je bivši predsjednik RS-a Dragan Čavić u emisiji Telering.

Čavić je rekao da se politikom počeo baviti 1997. godine jer mu je bilo jasno da prijeti sukob zbog tadašnje “teške političke konfrotacije zapadnog i istočnog dijela RS-a preko političkih aktera iz SDS-a.”

Vrlo je slična situacija toj iz 1997. godine. Tada su stranci bili debelo involvirani. Samo su akteri bili na različitim stranama”, dodao je.

Na pitanje voditelja da li govori o mogućem međusobnom sukobu Srba, Čavič je odgovorio: “Sve miriše na to.”

Podsjetimo, tijekom ranog ljeta 1997. godine, izbila je borba za vlast između rivalskih frakcija rukovodstva entiteta RS, odnosno predsjednice entiteta Biljane Plavšić i člana Predsjedništva BiH Momčila Krajišnika inače bliskog suradnika Radovana Karadžića.

Borba je počela kada je Plavšić odlučila raspustiti Narodnu skupštinu RS-a i raspisati nove izbore u novembru 1997.

Sukob je također izazvao podjele unutar entitetske televizije (današnji RTRS). jer je studio u Banjoj Luci odlučio da se odvoji od Pala zato što su manipulirali izvještajem pretresa SFOR-a u policijskoj stanici.

 

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Masno plaćaju noćenje u Ibrinoj sobi duhova (VIDEO)

Ibrahim Kargić iz Zenice poznatiji kao bh šeret "Tata čaršija" uveseljava ljude diljem svijeta svojim pošalicama i doskočicama. Međutim...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo