Učenice od 5. do 9. razreda Osnovne škole “Kaonik” sudjelovale su danas na radionici “Što mi se to događa”

Gradska knjižnica “Busovača” iz mjeseca u mjesec organizira brojne obrazovne sadržaje za najmlađe dionike našeg društva. Tako je bilo i ovog četvrtka. Gradska knjižnica “Busovača” uz stručnu potporu Ane Vujice, magistrice psihologije, organizirala je za učenice Osnovne škole “Kaonik” radionicu simboličnog naziva “Što mi se to događa?”.

“Pubertet i adolescencija su jedno od najburnijih razdoblja u životu pojedinca tijekom kojeg se odigrava završna faza separacije od roditelja i individualizacija ličnosti u zrelu, slobodnu i nezavisnu osobu. Kompleksni i vrlo složeni zadaci koje adolescencija stavlja pred mladu ličnost izazivaju brojne konflikte, kako unutar samog adolescenta, tako i u interakciji s njegovom obiteljskom i socijalnom sredinom. Upravo iz tog razloga, cilj ove interaktivne radionice bio je učenicama osnovnih škola pobliže predočiti pubertet i sve promjene koje ga obilježavaju kao jedno od najvažnijih, prijelaznih životnih razdoblja s njima razumljivog stajališta”, istaknula je u izjavi za naš portal Ana Vujica, voditeljica radionice.

Do sad su održane tri radionice, a prethodne dvije su posjetile učenice Osnovne škole “Busovača”.

“Nadam se da su djevojčice stekle širu sliku o promjenama koje im se trenutno događaju te da sam im uspjela pomoći u potrazi za odgovorima na pitanja koja ih trenutno muče. Također, ovom prilikom se želim zahvaliti Gradskoj knjižnici “Busovača” na pozivu i inicijativi za ovakvu vrstu predavanja”, dodala je Ana za kraj razgovora.

Ovom prilikom Vas pozivamo da posjetite Facebook stranicu “Gradske knjižnice Busovača” te se upoznate s radom iste.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.