U Vitezu održani besplatni dermatološki pregledi

U sklopu društveno odgovorne kampanje „Djeca sunca” poduzeće DM je u Vitezu organiziralo besplatne dermatološke preglede kojima se odazvao veliki broj građana, koji su se educirali o pravilnim načinima zaštite kože od sunca.

Najveći lanac drogerija u BiH, dm drogerie markt tijekom mjeseca lipnja i srpnja realizirao je društveno odgovornu kampanju „Djeca sunca” koja ima za cilj informirati građane o važnosti pravilne zaštite kože prilikom izlaganja suncu i ukazati na značaj redovnih dermatoloških pregleda.

S tim u vezi, dm je u okviru kampanje „Djeca sunca” u Vodenom parku ”Ribica” u Vitezu organizirao besplatne dermatološke preglede na kojima je 101 građanin pregledao kožu i dobio korisne savjete od dermatologa, a 7 osoba je upućeno na daljnje pretrage. Ove godine, dm je po prvi put u Bosni i Hercegovini omogućio zainteresiranim posjetiteljima da snime svoju kožu UV kamerom i na taj način dobiju uvid o tome kakav utjecaj sunčeve UV zrake ostavljaju na kožu prije i poslije nanošenja proizvoda za sunčanu njegu.

Osim edukativnih aktivnosti dm je pripremio niz zabavnih sadržaja natjecateljskog karaktera te su posjetitelji sudjelovanjem u brojnim igrama osvojili vrijedne nagrade. Mališani su se u dječjem kutku na zabavan način upoznali o značaju i načinima pravilne zaštite kože za sigurno uživanje u ljetnim radostima.

„Imajući u vidu porast broja osoba oboljelih od kožnih bolesti i melanoma dm kao društveno odgovorna kompanija želi doprinijeti rješavanju ovog problema preventivnim pregledima i stručnim savjetima, kao i bogatom ponudom asortimana proizvoda za zaštitu od sunca. Nadamo se da je ova aktivnost bila korisna za građane koji su se ove godine na dermatološke preglede odazvali u još većem broju nego prethodnih godina i da će u daljem periodu zaštititi kožu te redovno ići na preglede te konzultacije kod dermatologa kako bi zdravo i sigurno uživali na suncu.” – kazala je članica Uprave dm-a Admira Isaković.

Prema riječima dr. Dragane Starović, u posljednjih 20 godina porast oboljelih od melanoma i drugih karcinoma kože je u godišnjem porastu između 3-7%, a u našoj zemlji, zavisno od regije, varira od 4-6%. Uglavnom obolijevaju muškarci i žene između 40. i 60. godine života. No, u posljednjih nekoliko godina je evidentan porast oboljelih adolescenata i populacije između 25. i 35. godine života.

„Besplatni dermatološki pregledi za građane na kupalištima i bazenima, u organizaciji kompanije dm, igraju značajnu ulogu u prevenciji kožnih bolesti. Imajući u vidu da bazene i kupališta uglavnom posjećuju mladi i roditelji s malom djecom, informacije o štetnom učinku sunčevih zraka i upotrebe solarijuma, pravilnoj fotoprotekciji i uopće o izgledu i tipovima raka kože, koje dobiju od dermatologa tijekom ove aktivnosti, zasigurno su poticaj da ubuduće više pažnje posvećuju pravilnoj zaštiti kože.”– dodala je dr. Starović, s Klinike za kožne i spolne bolesti UBKC Banja Luka.

Kampanja „Djeca sunca“ trajala je do 17. srpnja, a svi dm kupci u tom periodu kupovinom 2 ili više proizvoda za zaštitu od sunca ostvarili su popust od 20% i na taj način dali svoj doprinos donaciji ručnih dermoskopa Udruženju za prevenciju i zaštitu od raka kože „Melanoma u BiH”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Napravio motocikl na vodu: S litrom prijeđe 500 kilometara

Nekvalitetni proizvodi iz EU završavaju u Bosni i Hercegovini