U tijeku velika akcija u BiH, na terenu čak 250 policajaca

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, provodi se akcija kodnog naziva “Wolf”.

Akcija je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba osumnjičenih za nezakonit promet velike količine akciznih proizvoda.

U akciji koju koordinira tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, na terenu sudjeluje više od 250 policijskih djelatnika Granične policije Bosne i Hercegovine i MUP-a Republike Srpske.

Ovo je jedna od najopsežnijih akcija u borbi protiv nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, kojima počinitelji ostvaruju veliku nezakonitu imovinsku korist.

Više informacija bit će proslijeđeno tijekom dana, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

O ovoj akciji oglasili su se i iz Granične policije BiH.

Policijski službenici Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske već nekoliko mjeseci provode operativnu akciju kodnog naziva “Wolf”, pod nadzorom Tužiteljstva BiH. Pretresi se obavljaju na 20 lokacija. Po prvi put je na ovakav način ostvarena suradnja između policijskih agencija pod nadzorom Tužiteljstva BiH i po naredbama Suda BiH, stoji u priopćenju.

Kako se dodaje, “tom prilikom je zadokumentirano obavljanje više kaznenih djela organiziranog krijumčarenja i rasturanja cigareta stranog porijekla bez akciznih markica uz sudjelovanje većeg broja osoba organiziranih u međusobno povezane kriminalne grupe, koje imaju jasno definiranu organizaciju posla u kojoj su uloge članova uglavnom podijeljene, na organizatore, dobavljače, vozače, čistače, kupce i suučesnike u krijumčarenju i rasturanju cigareta“.

Ovako organizirane kriminalne skupine su se međusobno povezivale u kriminalnu mrežu koja se protezala od Crne Gore do BiH s ciljem obavljanja istovrsnih kaznenih djela krijumčarenja i rasturanja cigareta. Na realizaciji akcije, trenutno je angažirano 250 pripadnika Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske. Detaljnije informacije u vezi operativne akcije “Wolf”, javnost će imati tijekom dana, naveli su iz Granične policije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

BiH jedina država u Europi koja nije spremna za 5G

Nova tragedija u SBŽ: Muškarac počinio samoubojstvo