spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

U tijeku izrada studije energetske efikasnosti u stambenom sektoru općine

Općina Novi Travnik surađuje sa UNDP-om na izradi Studije energetske efikasnosti u stambenom sektoru.

Općina Novi Travnik surađuje sa UNDP-om na izradi Studije energetske efikasnosti u stambenom sektoru. Studija će biti osnov za uspostavu djelotvornih mehanizama i politika financiranja mjera energijske efikasnosti na objektima individualnog i kolektivnog stanovanja.

U tu svrhu općinske službe su pripremile podatke o broju stambenih objekata na području općine te ih dostavili konzultantskoj tvrtki (nLogic Sarajevo) koja je angažirana od strane UNDP-a.

U tijeku je aktivnost izbora određenog broja individualnih stambenih objekata koje će konzultantski tim posjetiti u cilju prikupljanja potrebnih podataka, o čemu su upoznati predsjednici mjesnih zajednica, koji su od Službe za gospodarstvo, poduzetništvo i lokalni ekonomski razvoj dobili pismenu obavijest sa uputama 27.10.2022.godine.

Terenska posjeta konzultantskog tima podrazumijeva: fotografiranje objekta, prikupljanje podataka o dimenzijama objekta, načinu zagrijavanja, broju članova domaćinstva i godini izgradnje, ali bez ulaska u objekte. Na temelju prikupljenih podataka s terena biti će sačinjena Studija energijske efikasnosti u stambenom sektoru općine Novi Travnik.

O datumu obilaska objekata na vrijeme će biti informirani predsjednici Mjesnih zajednica.

Zahvaljujemo na suradnji stanovnicima i predsjednicima Mjesnih zajednica jer ovaj projekt ima za cilj prevladavanje brojnih financijskih i investicionih barijera kako bi se postigao lokalni investicijski okvir za povećanje energijske efikasnosti stambenih objekata prilagođen stanovnicima lokalne zajednice.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM