Utorak, 29 studenoga, 2022

U tijeku izrada studije energetske efikasnosti u stambenom sektoru općine

Pročitajte i ovo

Općina Novi Travnik surađuje sa UNDP-om na izradi Studije energetske efikasnosti u stambenom sektoru.

Općina Novi Travnik surađuje sa UNDP-om na izradi Studije energetske efikasnosti u stambenom sektoru. Studija će biti osnov za uspostavu djelotvornih mehanizama i politika financiranja mjera energijske efikasnosti na objektima individualnog i kolektivnog stanovanja.

U tu svrhu općinske službe su pripremile podatke o broju stambenih objekata na području općine te ih dostavili konzultantskoj tvrtki (nLogic Sarajevo) koja je angažirana od strane UNDP-a.

U tijeku je aktivnost izbora određenog broja individualnih stambenih objekata koje će konzultantski tim posjetiti u cilju prikupljanja potrebnih podataka, o čemu su upoznati predsjednici mjesnih zajednica, koji su od Službe za gospodarstvo, poduzetništvo i lokalni ekonomski razvoj dobili pismenu obavijest sa uputama 27.10.2022.godine.

Terenska posjeta konzultantskog tima podrazumijeva: fotografiranje objekta, prikupljanje podataka o dimenzijama objekta, načinu zagrijavanja, broju članova domaćinstva i godini izgradnje, ali bez ulaska u objekte. Na temelju prikupljenih podataka s terena biti će sačinjena Studija energijske efikasnosti u stambenom sektoru općine Novi Travnik.

O datumu obilaska objekata na vrijeme će biti informirani predsjednici Mjesnih zajednica.

Zahvaljujemo na suradnji stanovnicima i predsjednicima Mjesnih zajednica jer ovaj projekt ima za cilj prevladavanje brojnih financijskih i investicionih barijera kako bi se postigao lokalni investicijski okvir za povećanje energijske efikasnosti stambenih objekata prilagođen stanovnicima lokalne zajednice.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

FIFA pokrenula postupak protiv Hrvatske

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) otvorila je u utorak disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja navijača na utakmici Svjetskog...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo