spot_img
Četvrtak, 7 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

U Središnjoj Bosni gradi se moderna arena za borbe bikova

U Bosni i Hercegovini održavaju se deseci korida, a posljednjih godina jedna od najpopularnijih je ona koja se održava u mjestu Kutanja kod Donjeg Vakufa. Organizator te koride je Hajrudin Haseljić, vlasnik mesne industrije Bajra, koji je veliki zaljubljenik u borbe bikova pa se odlučio na nesvakidašnji potez.

Očito da on želi napraviti koridu koja će se razlikovati od svih ostalih , tako da je počeo sa izgradnjom prave suvremene arene za borbu bikova, ali i tribina za gledatelje, kao i ostalih pratećih sadržaja.

Već godinama tradicionalna korida koju organizira mesna industrija Bajra održava se prve nedjelje u kolovozu.

“Na svom ranču Kutanja Bajra priprema za svoje gledatelje arenu sa tribinama. Ljubitelji borbi bikova imat će priliku da lijepo sjede na tribinama. Arena za bikove će biti preuređena, radi se i drenaža, neće biti blata… Ljubitelji ovog sporta uživat će u novom ruhu i ambijentu. Pripreme su u tijeku. Tribine će biti sa lijeve i desne strane, osam kaskada. Tu su i toaleti.” kaže voditelj korida Azem Čauš u videu koji je objavio na svom YouTube kanalu Oba dobra.

Tradiciju održavanja korida u BiH kritiziraju mnoga udruženja za zaštitu životnija, ipak borbe bikova tradicionalno prati veliki broj ljudi. Najpoznatija korida u BiH donedavno se održavala u mjestu Čevljanovići gdje se pod bijelim šatorima i na livadama znalo okupiti i po 100.000 ljudi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM