U srcu sezone prazan brod za Hvar

0
39

Redakciji portala Index.hr javio se čitatelj koji je poslao fotografije na kojima se vidi prazna unutrašnjost katamarana.

“Ne znam je li vam interesantno, ali još jedan dokaz kakva je sezona. Znači, vožnja Split – Hvar u srpnju 2019. godine”, napisao je čitatelj.

Riječ je, kaže, o Jadrolinijinoj liniji Split – Hvar koja je plovila u subotu 13. srpnja u 16:30 sati. Dakle, usred dana za vrijeme jednog od udarnih vikenda sezone.

Novinari portala Index.hr Jadroliniji su poslali upit u kojem su ih pitali koliko su karata prodali za spomenutu vožnju.

“Za liniju koju navodite bilo je ukupno 20 prodanih karata. Međutim, linija se sastoji od polaska i povratka te je polazak iz Splita prilagođen polasku iz Hvara u 18 sati. Na putovanju Hvar – Split bilo je prodano ukupno 112 karata. Bitno je spomenuti kako je rezultate linije potrebno pratiti na razini razdoblja, a ne po pojedinom putovanju. Tako sezonska brzobrodska linija Split – Hvar do 15.7. bilježi porast putnika od 30% u odnosu na 2018. godinu, a veći broj polazaka linije organiziran je radi osiguravanja veće kvalitete usluge i ponude”, odgovorili su iz Jadrolinije.