U Peppu Pig stigao junak koji ima dvije mame

U omiljenom dječjem crtiću ‘Peppa Pig‘ prvi je put predstavljen lezbijski par.

Naime, nova Peppina prijateljica iz škole, polarna medvjedica Penny prikazana je kako crta svoje roditelje, dok Peppi govori da ima dvije mame.

Epizoda pod naslovom ‘Obitelji‘ emitirana je jučer ujutro na Channel 5. Tijekom školske predstave Penny crta sebe kako se drži za ruke s dva polarna medvjeda u haljinama.

Ja sam Penny Polar Bear. Živim sa svojom mamom i svojom drugom mamom. Jedna je liječnica, a druga kuha špagete koje volim, rekao je lik u crtiću. Tijekom epizode, Penny se pridružio Peppi, Danny Dogu i Suzi Sheep kako bi nacrtali slike svojih obitelji.

Epizodu je pohvalio Robbie de Santos, iz LGBT+ humanitarne organizacije Stonewall.

Fantastično je da se istospolne obitelji pojavljuju u Peppatownu. Mnogi od onih koji gledaju seriju imat će dvije mame ili dva tate i puno će značiti što su njihova iskustva zastupljena u tako kultnom dječjem programu, rekao je za Sun. Međutim, nisu se svi složili s njim pa je na Twitteru došlo do rasprave.

Epizoda je uslijedila nakon peticije da se u emisiji pojavi istospolni par, koja je prikupila više od 23.000 potpisa.

Još jedan omiljeni dječji program odlučio se inkluziju. ‘Thomas the Tank Engine‘ kod nas poznat kao ‘Tomica i prijatelji‘ uskoro dobiva autističnog junaka.

Njegovo ime je Bruno, a riječ je o kočionom vlaku, a glas će mu za britansko tržište posuditi devetogodišnji dječak Elliott Garcia koji također ima dijagnosticiran autizam.

Bruno na male ekrane u Velikoj Britaniji stiže krajem mjeseca, a tvorci kažu kako su posebno pazili na to da lik autističnog vlaka dostojno prikaže tegobe i probleme s kojima se autisti susreću u svojoj svakodnevici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pucao iz Golfa i ranio jednu osobu!

Putin: ‘Nećemo vam dati plin, naftu, ugljen, ulje, ništa! Smrznut ćete se kao vučji rep u ruskoj bajci!‘