Nedjelja, 4 prosinca, 2022

U Međugorje i dalje pristižu brojni hodočasnici

Pročitajte i ovo

Iako se vrhunac turističke sezone u Međugorju bliži kraju, ovdje još uvijek, svakoga dana, borave hodočasnici iz raznih dijelova svijeta.

Svakoga dana primijetimo hodočasnike iz najmanje 20 država, i to iz daleke Južne Koreje, Australije, Amerike do svih europskih zemalja. Naša sezona završava s listopadom, ali smo iznimno zadovoljni, rekao je Feni Željko Vasilj, voditelj ureda Turističke zajednice Međugorje.

Smatra kako bi se od iduće godine Međugorje moglo vratiti punom kapacitetu, kao u vremenu prije pandemije.

Ali, zadovoljni smo jer su nam najznačajnija tržišta ove godine ponovno tu, s tim da se u zadnjih nekoliko godina malo promijenila struktura gostiju. Ranije su prednjačili Talijani, dok su proteklih godina vodstvo preuzeli Poljaci, Ukrajinci, Mađari, Česi, pojašnjava Vasilj.

Dodaje kako je do prošle godine u Međugorju boravio preminuli poljski nadbiskup Hernyk Hoser zbog čega je, između ostaloga, dolazio veliki broj Poljaka, dok je sada tu nadbiskup mons. Aldo Cavalli iz Italije.

Ističe kako se u zadnje vrijeme primijeti da se i Talijani sve više vraćaju Međugorju.

Posebno je značajan najposjećeniji tjedan u Međugorju kada se održava Mladifest, a koji nas je i ove godine iznenadio jer je okupio 30 tisuća mladih ljudi iz 70 zemalja svijeta. Kada govorim o brojkama, mi najčešće imamo podatke o stranim hodočasnicima, ali u tim danima bude još toliko domaćih hodočasnika iz BiH i Hrvatske, podvukao je on.

Govoreći o uspostavi lokalnih turističkih zajednica u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, Vasilj tvrdi kako je sada uspostavljen zakonski okvir za vraćanje pravnog statusa općinskim turističkim zajednicama, a time i prihodima koji se ostvaruju na lokalnim razinama.

To je već započet proces u Čitluku, tako da će već za narednu sezonu, odnosno u sljedećoj kalendarskoj godini, lokalna turistička zajednica profunkcionirati, za što vjerujem da će biti dobro polazište, naglasio je on.

Inače, u Međugorju ovih dana borave brojni hodočasnici. U razgovoru za Fenu hodočasnica Kitty Ross iz Irske kazala je kako je u Međugorje došla peti put ističući da ovo mjesto liječi srca te da je izvanredno.

Španjolac Samuel je drugi put u Međugorju te smatra kako ovaj “raj na zemlji” svatko doživi na svoj ili drugačiji način, ali da se u svima probudi lijep i pozitivan osjećaj.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 2. Došašća – A – 04. 12. 2022.

1. Danas je 2. nedjelja došašća. Zornice su u 6:30, a prije zornica ćemo ispovijedati. 2. Raspored ispovijedanja starih i...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo