spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

U četvrtak svečano otvorenje „Janovog mosta“

Svečana ceremonija otvorenja „Janovog mosta“ će biti upriličena u mjestu Dolac na Lašvi u četvrtak, 27. oktobra, sa početkom u 17:00 sati.

Kako je rečeno iz Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna (TZ SBK/KSB), završene su posljednje pripreme za svečanu ceremoniju otvorenja biciklističko-pješačkog mosta koji se nalazi na dionici biciklističke staze „Stare pruge“ u mjestu Dolac na Lašvi kod Travnika.

Direktor TZ SBK/KSB Miroslav Matošević je istaknuo da je Turistička zajednica donijela odluku da se most nazove po tragično preminulom dječaku Janu Lediću.

„Naziv mosta, Janov most, vezan je za tragično preminulog Jana Ledića budući da je indirektno zaslužan za izgradnju mosta. On je zapravo maštao o mostu koji bi ga povezivao sa njegovim prijateljima.

Naime, na nagovor, njegov otac, travnički arhitekt Josip Ledić je besplatno projektirao biciklističko-pješački most koji Turistička zajednica SBK/KSB realizira u okviru izgradnje i uspostave biciklističke staze od Lašve do Jajca“, kazao je Matošević.

Kako je kazao Matošević, općina Travnik je u vrlo kratkom vremenskom periodu dobila dva korisna mosta, a u samom uređenju Janovog mosta, ističe da su se, pored TZ SBK/KSB koja je nostitelj aktivnosti izgradnje, volonterski angažirala i poduzeća „Ledić arhitektura“, „GP TECTA“ , te MZ Dolac na Lašvi i drugi pojedinci kako bi područje oko mosta kao i sam most dodatno uljepšali i uredili. Također, rečeno je da je na samoj lokaciji postavljeno i odmorište za bicikliste i prolaznike.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM