Sva biračka mjesta na prostoru općine Busovača otvorena su jutros u sedam sati, potvrdili su za naš portal iz Općinskog izbornog povjerenstva. Na biračkim mjestima nalazi se 13.484 građana, koji će moći glasati na 27 redovnih biračkih mjesta na području općine Busovača.

Jutros oko 10 sati svoju građansku dužnost obavio je i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, kao i kandidatkinja HDZ-a BiH za načelnicu Busovače Mirjana Plavčić.

Marinko Čavara Predsjednik FBiHNa izborima u BiH ukupno sudjeluje 451 politički subjekt, od čega 102 političke stranke, 103 koalicije, 171 neovisni kandidat, 17 listi neovisnih kandidata, 52 neovisna kandidata u ime 52 skupine građana i 6 nezavisnih kandidata u ime 6 udruga građana. Ovjereno je ukupno 30.445 kandidata, od čega 418 kandidata za načelnike/gradonačelnike, 29.884 kandidata za općinska vijeća odnosno skupštine općina/općinska vijeća ili gradska vijeća odnosno skupštine gradova i Skupštinu Brčko Distrikta BiH te 143 kandidata predstavnika nacionalnih manjina.

Ukupno je u BiH formirano 5469 biračkih mjesta i 318 mobilnih timova. Podsjećanja radi, po jedno biračko mjesto bit će otvoreno u Veleposlanstvu BiH u Beču, Počasnom konzulatu BiH u Grazu, Generalnom konzulatu BiH u Münchenu, Generalnom konzulatu BiH u Stuttgartu i Veleposlanstvu BiH u Beogradu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.