Dan policije i blagdan sv. Mihovila u Policijskoj stanici Busovača danas je obilježen služenjem sv. mise u župnoj crkvi te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Središnjem spomen-obilježju u Busovači.

Uz predstavnike MUP-a SBŽ, Zdravka Tarabe, načelnika sektora uniformirane policije, Ljubana Frljića, načelnika operativnog centra, Dalibora Šantića, šefa odjela za profesionalne standarde, Ante Livančića, zapovjednika Policijske stanice Busovača, obilježavanju Dana policije prisustvovala je i Mirjana Plavčić, predsjedateljica OV Busovača i kandidatkinja HDZ-a BiH za načelnicu Busovače, Suzana Krišto, zastupnica u Saboru ŽSB, Josip Mravak, nositelj liste za OV Busovača, te djelatnici PS Busovača, članovi obitelji poginulih policajaca, umirovljeni policajci, itd. Spomenuti su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast svim poginulim policajcima.


Prema kalendaru Rimokatoličke Crkve, blagdan Sv. Mihovila slavi se 29. rujna. Na taj dan slave se i preostala dva arkanđela: Sv. Gabrijela i Sv. Rafaela. Bogoslužje vrlo zorno ističe trostruku djelatnost sv. Mihovila u službi Crkve. On je borac, molitelj i pratitelj. Molitva svetom Mihovilu se upotrebljava kao zaštita od zlih duhova i ta molitva je jedina egzorcistička molitva koja je dana na uporabu laicima uz dopuštenje Rimokatoličke crkve. Sv. Mihovila podjednako štuju židovi, kršćani i muslimani. Razni narodi štuju ga kao svoga zaštitnika, u Italiji je zaštitnik javne sigurnosti, a papa Pio XII ga je proglasio zaštitnikom radiologa. Sv. Mihovil zaštitnik je policajaca i vojnika, a napose padobranaca i borbenih pilota.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.