Utorak, 5 srpnja, 2022

U 50 inspekcijskih kontrola zatečeno 15 radnika na crno; u KSB intervenirala i policija

Pročitajte i ovo

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnih poreznih ureda Novi Travnik i Mostar su izvršili 50 inspekcijskih brzih kontrola kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, i ostale uslužne djelatnosti.

Kontrole su izvršene na području Travnika, Novog Travnika, Viteza, Busovače, Kiseljaka, Fojnice, Neuma i Mostara.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 15 neprijavljenih radnika, 14 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jednog obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, rada bez odobrenja, doneseno je 9 rješenja o zabrani obavljanja poslovne djelatnosti, zapečaćeno je 8 objekata i izdata su 34 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 66.150,00 KM.

Zbog ometanja inspektora u vršenju službene radnje, u dva slučaja na području Kantona Središnja Bosna, inspekcijski nadzori su obavljeni uz asistenciju policije.

Aktivnost inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije se nastavlja i u narednom tjednu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

U Busovači završeno snimanje filma “Amanet”: Komedija o tradiciji, ljudima na selu i prijateljstvu

Sa 60. scenom koju je danas udario načelnik Asim Mekić, u mjestu Jelinak kod Busovače, završeno je snimanje filma...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo