Tzv. građanske stranke će imati tri kandidata za Predsjedništvo BiH

Tzv. građanske stranke konačno će napraviti iskorak na narednim izborima, piše Slobodna Bosna te navodi da su potpuno jasne dvije stvari:

Prva da Željko Komšić ide s kandidaturom jednog kandidata građanske opcije, a druga je da će cijela opozicija u FBiH stati iza kandidata SDP-a BiH Denisa Bećirovića.

No, kako Slobodna Bosna navodi pozivajući se na svoja saznanja, uskoro će biti objavljena kandidatura i trećeg kandidata građanske opcije i to u entitetu Republika Srpska, gdje je uoči izbora formiran blok kroz Pokret za državu.

Isti izvor navodi da se radi o potpredsjedniku SDP-a BiH Vojinu Mijatoviću, koji bi trebao biti kandidat za člana Predsjedništva u bh. entitetu Republika Srpska.

Već je sasvim jasno kako stranke PDA, Narod i pravda i Fuad Kasumović podržati kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

No prvi put od Daytona ljevica bi mogla imati tri kandidata za člana Predsjedništva BiH.

Čini se da i između lidera SDP-a BiH Nermina Nikšića i lidera DF-a Željka Komšića nakon sastanka prošlog ponedjeljka pušu neki novi vjetrovi, a u prilog tome idu i informacije do kojih je došla Slobodna Bosna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pogledajte tko je sve dobio stipendije Općine Busovača

Google ima novosti oko brisanja podataka: Evo što sve možete prijaviti