Subota, 3 prosinca, 2022

Tri tvrtke iz središnje Bosne podnijele zahtjev za Energetsku dozvolu za gradnju hidroelektrana

Pročitajte i ovo

Privredno društvo “BINGO” d.o.o. Tuzla, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju solarne elektrane “BINGO SOLAR 04”, instalirane snage 150 kWp i predviđene godišnje proizvodnje 161,811 MWh.

Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu s članom 16. stav (4) i (5) Uredbe. U skladu s propisanom procedurom Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je on potpun, navodi se na internet stranici Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije (FMERI).
Osim Binga, privredno društvo “COMP-IT” d.o.o. Sarajevo, također je podnijelo zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane SE “ZAĆIRAGIĆ 1” instalirane snage 10 kWp i predviđene godišnje proizvodnje 13,9 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, a u skladu s propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je ono potpun.

Firma “Emiran” d.o.o. Sarajevo, podnijela je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane „SOLARNA ELEKTRANA 30 kW-0,4KV” instalirane snage 30 kWp i predviđene godišnje proizvodnje 35 MWh. Također, i ovaj zahtjev je pregledan i potpun je.

Privredno društvo “G-TANK” d.o.o. Vitez, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju hidroelektrane MHE “LAŠVA”, instalirane snage 980 kW i predviđene godišnje proizvodnje 5,560 GWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu s članom 16. stav (4) i (5) Uredbe. U skladu s propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun.

Privredno društvo „PRO-EL” d.o.o. Bugojno, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju hidroelektrane MHE „Kordići” instalirane snage 760 kW i predviđene godišnje proizvodnje 3,78 GWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu s članom 16. stav (4) i (5) Uredbe. U skladu s propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun.

Privredno društvo “TURBINA” d.o.o. Jajce, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju hidroelektrane MHE „Brestovni potok” instalirane snage 980 kW i predviđene godišnje proizvodnje 4,31 GWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu s članom 16. stav (4) i (5) Uredbe. U skladu s propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun.

Privredno društvo D.O.O. “JAFFA-KOMERC” Export-import Mostar, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane SE “JAFFA KOMERC” instalirane snage 117,6 kW i predviđene godišnje proizvodnje 137,5 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu s članom 16. stav (4) i (5) Uredbe. U skladu s propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun.

Privredno društvo „IZAZOV” d.o.o. Kalesija, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane „IZAZOV 1″ instalirane snage 143,57 kWp i predviđene godišnje proizvodnje 171,864 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu s članom 16. stav (4) i (5) Uredbe. U skladu s propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun.

Vezani obrt, proizvodnja električne energije, sunčana elektrana “MAROS”, vl. Tomo Maros, podnio je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane „TIM”, instalirane snage 100 kWp i predviđene godišnje proizvodnje 120,97 MWh. U skladu s propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun. Također, MAROS je podnio zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane “MAROS”, instalirane snage 22,5 kWp i predviđene godišnje proizvodnje 27,218 MWh.

Privredno društvo “ŠAKOTA” d.o.o. Čitluk, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane “ŠAKOTA” instalirane snage 23 kWp i predviđene godišnje proizvodnje 29,02 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu s članom 16. stav (4) i (5) Uredbe. U skladu s propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun

Privredno društvo “BEX” d.o.o. Maglaj, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane “Novi Šeher 1” instalirane snage 22,08 kWp i predviđene godišnje proizvodnje 25,20 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu s članom 16. stav (4) i (5) Uredbe. U skladu s propisanom procedurom Ministarstvo je pregledalo navedeni zahtjev i utvrdilo da je isti potpun.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije obavještava javnost i zainteresirane strane da komentare i primjedbe na zahtjeve za izdavanje Energetske dozvole, mogu dostaviti u pisanoj formi za pojedinačne projekte, do 10. septembra 2015. godine, do 24 sata. Komentari i primjedbe mogu se slati na: sektor.energije@fmeri.gov.ba. Telefax je: 036 580 015

Primjedbe se mogu poslati i poštom na adresu: Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Alekse Šantića bb, 88.000 Mostar

IZVOR: Centralna.ba

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Švicarska slavila u ludoj utakmici, Srbija ispala sa Svjetskog prvenstva

Nogometaši Švicarske svladali su Srbiju s 3-2 (2-2) i kao drugoplasirana reprezentacija skupine G pridružili su se u osmini...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo