U Travniku Sajam zdravlja mladih kroz organsku proizvodnju

Tridesetak proizvođača organske hrane izložilo je u četvrtak proizvode na 10. sajmu zdravlja mladih kroz organsku proizvodnju, koji je u Travniku organizirao Savez udruga organskih proizvođača Federacije BiH, uz potporu Općine Travnik.

Predsjednik Saveza “Organsko FBiH” Sejad Herceg kazao je Feni kako je cilj ovog sajma promovirati organsku proizvodnju i ruralni razvoj te podići svijest kod mladih o važnosti konzumiranja organske hrane za očuvanje zdravlja.

Mi koji radimo u poljoprivredi smo odgovorni za naše mlade. Moramo i njima, ali i svim ostalim građanima, ponuditi kvalitetan i zdrav proizvod, da ne jedu otrove, kazao je Herceg.

Herceg je, također naglasio da Savez “Organsko FBiH” radi na uređenju federalnih podzakonskih akata te izradi akcijskog plana koji će biti ponuđen Vijeću ministara BiH, s ciljem osiguravanja boljih uvjeta i poticaja za organsku proizvodnju.

Moramo zadržati ljude u ruralnim područjima, kako bi se bavili poljoprivredom bez obzira na teške uvjete, niske otkupne cijene i sve ostalo što je urušava. Mladi nam odlaze, napuštaju i sela i gradove, a mi pokušavamo doprinijeti razvoju koji će ih zadržati, istaknuo je Herceg.

Na sajmu u Travniku građani danas mogu kupiti voće, povrće, med i njihove prerađevine, te proizvode od ljekovitog bilja, a štandove imaju i proizvođači suvenira.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Bh. malinari najavili prosvjede ako se ne ispune njihovi zahtjevi

Liječnici i stomatolozi u ZDK će imati plaću veću za 30 posto