spot_img

Travnik: U župi Podkraj sakrament svete potvrde primilo četvoro krizmanika

Vrhbosanski nadbiskup metropolit mons. Tomo Vukšić tijekom misnog slavlja u župi svete Ane u Podkraju podijelio je sakrament svete potvrde za četiri kandidata, piše Nedjelja.ba..

Nakon svečanog dočeka, nadbiskup se prije euharistije susreo s krizmanicima i u razgovoru s njima dobio uvid u njihovo znanje vjere nakon čega su mogli pristupiti sakramentu svete potvrde.

Uslijedilo je misno slavlje u kojem su s nadbiskupom koncelebrirali župnik vlč. Mario Oršolić, dekan Travničkog dekanata preč. Josip Lebo i župnik župe Turbe vlč. Ivan Butum.

Na početku mise župnik je pozdravio nadbiskupa, krizmanike i nazočne vjernike koji su došli uveličati slavlje, a potom su to učinili i krizmanici.

Nakon navještenja Evanđelja vlč. Oršolić predstavio je krizmanike, a potom je prigodnu homiliju uputio nadbiskup. Osvrćući se na Evanšelje, protumačio je krizmanicima značenje prispodobe koju su čuli te ih je potaknuo da darove koje primaju po sakramentu potvrde uistinu u vlastitom životu i koriste i primjenjuju. „Pozvani smo u vlastitom životu koristiti ono što nam Krist daruje jer tako izgrađujemo sebe ali i svijet kojega smo i mi dio“, istaknuo je, uz ostalo, mons. Vukšić potaknuvši nazočne svećenike i vjernike da im u tomu pomognu.

Poslije propovijedi krizmanici i okupljeni vjernici ispovjedili su svoju vjeru, a nadbiskup Tomo je molitvom, polaganjem ruku te mazanjem uljem krizme podijelio sakrament potvrde.

Na kraju zahvalne riječi nadbiskupu uputili su župnik i krizmanici.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti