- Marketing -
Četvrtak, 23 rujna, 2021
- Marketing -

Tom Ford za izum biorazgradive plastike nudi nagradu od 1,2 milijuna dolara

Pročitajte i ovo

SBŽ: Raspored radarskih kontrola 17.09.2021.

BUSOVAČA 15:00 do 16:30 sati Gavrine kuće 16:30 do 18:00 sati Bukovci 18:00 do 19:30 sati ulica 1.mart/ožujak (skretanje za naselje Luka) 19:30...

BUSOVAČA: Preminuo Sretko (Petar) Batarilo

21. rujna 2021. preminuo je Sretko Batarilo u svojoj 77. godini života.  Misa zadušnica i obred ukopa obavit će se...

VIDEO: Ne smiju i ne mogu se donositi odluke bez predstavnika jednoga naroda

Zadnji put kada su sjednice Parlamenta održavane bez jednoga naroda u BiH se dogodio krvavi rat. Sada opet imamo...
Američki modni dizajner Tom Ford u saradnji sa organizacijom Lonely Whale pokrenuo je nagradno natjecanje za izum biološki razgradive plastike, a pobjedniku će pripasti nagrada od 1,2 milijuna dolara.

Krajem prošle godine Tom Ford najavio je partnerstvo s organizacijom Lonely Whale i njenim savjetodavnim ogrankom 52HZ za pokretanje nagrade za plastičnu inovaciju.

Ovo takmičenje stimulira dizajnere, proizvođače i izumitelje na stvaranje biološki razgradive alternative tankom plastičnom filmu. Za razliku od postojeće razgradive plastike, koja se mora kompostirati, biološki razgradiva bi se prirodno razgradila u tlu ili oceanu bez ljudske intervencije.

Glavna nagrada je 1,2 milijuna dolara, uz podršku investitora u njenom dostavljanju na tržište do 2025. godine.

Poziv na prijavu na takmičenje i dostavljanje prijedloga objavljen je i na službenom Instagram profilu brenda Tom Ford, a natjecanje traje do 24. listopada.

- Advertisement -

“Plastika ulazi u naš život na minutu, ali nastavlja dalje kao otpad i nikada istinski ne nestaje”, objašnjava dr. Dune Ives, izvršna direktorica Lonely Whalea.

“Kao organizacija sposobna da masovno katalizira globalne promjene, Tom Fordova nagrada za plastičnu inovaciju prilika je za stvaranje novog početka i promociju rješenja srazmjernih problemu zagađenja plastikom”, dodaje Ives.

U narednim mjesecima, Ford će razmatrati prijave sa vijećem sudija, a oni će surađivati ​​sa stručnjacima o materijalima, oceanskom zdravlju i razvoju proizvoda kako bi osigurali da pobjednička prijava može realno zamijeniti tankoslojnu plastiku.

“Toliko je kreativnosti, talenta i inovacija u svijetu, a potrebna je samo jedna nevjerojatna ideja i napor da se iskoristi jedan potencijal da bi se omogućilo nemoguće”, kazao je Ford.

“Ohrabrio bih sve pronalazače koji osjećaju strast za ono što rade da zaista vjeruju u svoju sposobnost da promijene svijet. Okoliš očajnički treba rješenje za plastični otpad, tako da je na nama da zajedno razvijemo inovativno rješenje koje će okoliš učiniti sigurnijim za generacije koje dolaze”, zaključio je Ford.

IZVOR:klix.ba

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

FOTO DANA | Lijepo uređeno dvorište OŠ “Kaonik”

Fotografija dana danas je predivno uređeno dvorište osnovne škole "Kaonik".
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo