Subota, 24 rujna, 2022

Timovi FUCZ deminirali vojarnu bivše JNA u Kaoniku kod Busovače [FOTO]

Pročitajte i ovo

Nedavno je dominirana lokacija DV 10 (20) Kv Kaonik 1, površine od 1.909 m2, koja se nalazi između duple ograde Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Busovača. Radi se o kasarni bivše JNA koju je ta ista JNA minirala prije povlačenja.

Na ovom zadatku bili su angažirani deminerski timovi FUCZ, i to “Busovača A i B” i Deminerski tim za uzorkovanje sa 14 deminera.

Pronađena je jedna PP mina (PMA-2) i dva NUS-a, a otežavajuću okolnost na ovom zadatku predstavljala je izrasla vegetacija i blizina stambenih objekata.

U poslijeratnom periodu dio kasarne je predan civilnim vlastima, a krajem devedesetih godina prošlog vijeka pretvoren je u KPZ u kojem je danas smješteno oko stotinu štićenika.

Ovo deminiranje je urađeno zbog obnove i rekonstrukcije objekata infrastrukture, kao što su: trasa puteva, elektromreža, vodovod, gasne i telefonske instalacije s pratećim sadržajima i s propisanim zaštitnim pojasom, kao i sanacija groblja i drugih sakralnih objekata.

Uklanjanjem minske opasnosti stvorili su se uvjeti za siguran boravak zaposlenih i štićenika KPZ Busovača kao i lokalnog stanovništva. Isto tako, omogućen je siguran pristup radnicima EP HZ-HB prilikom rekonstrukcije postojeće distributivne mreže koja dijelom prolazi kroz ogradu.

FUCZ

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Slaba zainteresiranost za isplate jednokratnih pomoći radnicima

Аko poslodavci budu u mogućnosti novčano mogu pomoći radnicima, poruka je Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Međutim, na terenu је...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo