Četvrtak, 21 siječnja, 2021

Tijekom 2020. u Europu stiglo 124 000 ilegalnih imigranata, 90 posto su muškarci

Pročitajte i ovo

U Ustikolini novi izbori, za Travnik se još ništa ne zna

Održat će se prijevremeni izbori u Ustikolini, nakon što je Esed Radeljaš, načelnik te lokalne zajednice, preminuo od posljedica...

Za dionicu Tarčin – Ivan na raspolaganju 11,78 milijuna eura

Približiti Sarajevo i Mostar i skratiti udaljenost na ovoj dionici spajanjem ceste M-17 s koridorom Vc jedan je od...

Produžene postojeće mjere za još 14 dana, upućen prijedlog nove mjere

''Prijedlog je da se omogući pripadnicima MUP-a da imaju pravo zatvoriti ugostiteljski objekt ako se krše mjere, odnosno, ako...
Od ukupnog broja su 90% njih bili muškarci, većinom s Bliskog istoka i iz Afrike. Najviše je Sirijaca, a slijede ih Marokanci, Tunižani i Alžirci.

Prema podacima agencije Frontex u Europu je tijekom 2020. došlo 124 000 ilegalnih imigranata, što je pad od 13% u odnosu na godinu ranije.

Od toga su 90% bili muškarci većinom s Bliskog istoka i iz Afrike. Najviše je Sirijaca, a slijede ih Marokanci, Tunižani i Alžirci.

Ovo je najniža brojka u od 2013., premda sasvim sigurno ne pokazuje pravo stanje stvari na terenu, u što se najbolje mogu uvjeriti građani Bihaća iz Unsko-sanske županije te Blažuja i Hadžića pored Sarajeva.

Kako navodi Frontex, među novopridošlim imigrantima većinom su muškarci, čak 90%. Žena je bilo manje od 10%, a djeca su činila preostali dio, prenosi Nedjelja.ba.

Frontex je zapravo akronim od Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu, nekadašnje ime Europske agencije za upravljanje operativnom suradnjom na vanjskim granicama država članica Europske unije. Ukratko, to je agencija Europske unije za sigurnost njezine vanjske granice.

Najčitanije zadnjih 7 dana

- Marketing -

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Član SIP-a Vlado Rogić o današnjoj sjednici SIP-a i odlukama!

Središnje izborno povjerenstvo BiH donijelo je odluku da poništi izbore u Srebrenici i Doboju. Protiv ove odluke bio je...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo