spot_img
Četvrtak, 7 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Teško bolesnoj djevojci iz BiH potrebna pomoć!

Adaleta Husić, 34-godišnja djevojka iz Mostara prije četiri godine teško je oboljela od dvije srodne autoimune neizlječive bolesti.

Radi se o teškim crijevnim kroničnim autoimunim bolestima zvanim Ulcerozni kolitis na granici sa Morbus Crohn-om, uključujući borbu sa Multipla Sklerozom i celijakijom.

Bolesti su neizlječive, teško ih je kontrolirati te staviti u način mirovanja, remisiju, posebno kad ne znate koja će vas prije iznenaditi nečim novim ili zadati vam sljedeći udarac.

Kako ističe Adaleta ovisi od pomoći dobrih ljudi kako bi sebi osigurala osnovno za život i ono najpotrebnije, lijekove.

Pored stopostotne invalidnosti ona nema pravo ni na kakvu vrstu invalidnine kao ni na određene lijekove pored zdravstvenog osiguranja koje svake godine plaća, a nemam nikakve koristi niti ikakvih benefita od njega.

Živim sama i dan za dan, preživljavam. Nekad nemam hrane i vjerujte mi da mi je najteže kad moram moliti za pomoć i slati apel, ruke bih svoje odsjekla, zato ga šaljem dvaput godišnje i uvijek se isplačem k’o godina iza slanja. Ako se itko ikad od vas koji ovo čitate susreo sa nekom od ovih bolesti, sigurna sam da točno znate kako je i koliko je teško prolaziti kroz sav pakao koji nose sa sobom i koliko se teško boriti psihički, novčano, a pogotovo kad se jave upalna stanja koja sa sobom nose milijun posljedica. Sve pretrage obavljam privatnim putem poliklinično jer su hitne i ne mogu čekati na bolnički spisak i redove, ističe Adaleta.

Život sa ovakvim bolestima je jako težak i svodi se na borbu za golo preživljavanje koja uključuje plaćanje režija i osnovnih namirnica za život, te potragu za poslom koji se fizički može izdržati.

Izdvajanje novca na lijekove i alternativu koji nisu dostupni za liječenje u samoj državi i pored zdravstvenog osiguranja. Bez ikakvih prihoda i invalidnine s obzirom na stopostotni invaliditet.

Stoga se ovim putem obraćam svim dobrim ljudima otvorenog srca da mi pomognu novčano onoliko koliko mogu, koliko su u mogućnosti, a da pritom ne oštete sami sebe. Živim sama i ovisim od drugih, i tuđe pomoći. Pomozite mi da preguram ovu zimu koja dolazi, ovo vrijeme kad jedni drugima radije podmećemo nogu umjesto da damo ruku. Da omogućim sebi ogrjev i osnovno potrebno svakom čovjeku u nadi da će se situacija promijeniti kao i moje zdravstveno stanje, pa da apel bude iz zahvalnosti, a ne vapaj u pomoć, poručuje Husić.

Sljedeće godine Adaleta treba uraditi nove nalaze, pretrage, a kako ističu dobri ljudi do sad su uvijek pomogli kao i njihove iskrene molitve.

Načini na koji možete pomoći:

Za uplate iz BiH otvoren je tekući račun u konvertibilnim markama:

 • Adaleta Husić
  3381302538216079
  UniCredit Bank d.d Mostar.

Za uplate iz inozemstva otvoren je devizni račun:

 • Adaleta Husić
  Fra Lucijana Kordića 13, 88 000 Mostar (BIH).
  IBAN: BA39 3381302877482988
  SWIFT CODE: UNCRBA22

Kontakt broj: 00387/63/473-413

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM