spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Tegeltija objasnio zašto SDA “nema lijeka” protiv Konakovića

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Milan Tegeltija, analizirao je ulogu predsjednika Naroda i pravde (NiP) Elmedina Konakovića u trenutnim političkim odnosima.

– Stranku demokratske akcije (SDA) u FBiH može pomesti samo neko tko ima dovoljno odlučnosti, političke drskosti i izdržljivosti i tko je kroz samu SDA stekao imunost na SDA medijske i ine mehanizme pritiska koje vješto koristi 30 godina, kroz kreiranje javnog narativa. Konaković to ima i zato SDA za njega nema nikakav lijek – napisao je Tegeltija na Twitteru, prenosi HMS.

Je li Konaković zbog toga manje Bošnjak, pita Tegeltija, i odgovara “apsolutno ne”.

– Razlikuje li se u fundamentalnim stvarima po pitanju BiH od SDA, ne, osim u shvaćanju da SDA-ovska stalna produkcija političkih konflikata u BiH jeste put za nikud, samo s jednim ciljem. Zadržati SDA na vlasti. Činjenica je da bez Konakovića proširena “Trojka” na razini BiH bi imala ozbiljan problem da iznese smjenu SDA iz vlasti do kraja. S druge strane, jasno bošnjački orijentiran i samoj “Trojki”, koja se deklarira građanskim konceptom, ipak daje bošnjački karakter i legitimitet na razini BiH – zaključio je Tegeltija.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM