Svjetski dan prve pomoći, Crveni križ Novi Travnik na ulicama grada

Kao što smo najavili, Svjetski dan prve pomoći je prilika da se naglasi ideja humanosti koja je začeta prije 152 godine. Od tada se prva pomoć potvrđuje prije svega kao humani čin koji je izraz želje da solidarno, bez razlike pomognemo svima kojima je pomoć potrebna.

Svake godine, druga subota u rujnu rezervirana je za tematsko obilježavanje ovog dana. Više od stotinu članica pokreta Crvenog križa odnosno Crvenog polumjeseca širom svijeta organizira događaje i akcije o podizanju svijesti šire javnosti o prvoj pomoći – prva pomoć spašava živote ne samo u kriznim, nego i u svakodnevnim životnim situacijama.

Organizacija Crvenog križa Općine Novi Travnik ne zaostaje s kolegama u svijetu, pa tako su mladi Crvenog križa Općine Novi Travnik izašli na ulice grada u jutarnjim satima, u suradnji s Policijskom stanicom PU Novi Travnik te su organizirali provjere automobila, točnije, posjeduju li vozači potrebnu sanitetsku opremu koja zbrinjava povrijeđene u slučaju nesreće ili nezgode.

Rezultati akcije su pokazali da dio vozača uopće ne posjeduje kutiju prve pomoći koja se treba nalaziti u obaveznoj opremi motornih vozila. Akcija je bila informativnog karaktera, stoga su vozači prošli nekažnjeno te im je skrenuta pažnja o važnosti pružanja prve pomoći s kojom pomažemo unesrećene osobe na mjestu nesreće prije dolaska liječnika i drugih kvalificiranih kadrova.

Osim provjere, izvršeno je i anketiranje o informiranosti korisnika prometa o opasnostima na putu i o tome kako pružiti prvu pomoć.

Crveni križ Općine Novi Travnik nastavit će raditi na buđenju svijesti građana o prvoj pomoći i njenoj važnosti.

NE ZABORAVITE, SVIMA NAM MOŽE ZATREBATI POMOĆ!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Kolinda u Jajcu, 20. obljetnica oslobođenja Jajca

Svečano obilježena 20. obljetnica vojno-redarstvene operacije “Maestral”

Zaziv Duha Svetoga

Zazivom Duha Svetoga započela nova školska godina u KŠC-u “Petar Barbarić” u Travniku