Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022

Svjetski dan prve pomoći, Crveni križ Novi Travnik na ulicama grada

Pročitajte i ovo

Kao što smo najavili, Svjetski dan prve pomoći je prilika da se naglasi ideja humanosti koja je začeta prije 152 godine. Od tada se prva pomoć potvrđuje prije svega kao humani čin koji je izraz želje da solidarno, bez razlike pomognemo svima kojima je pomoć potrebna.

Svake godine, druga subota u rujnu rezervirana je za tematsko obilježavanje ovog dana. Više od stotinu članica pokreta Crvenog križa odnosno Crvenog polumjeseca širom svijeta organizira događaje i akcije o podizanju svijesti šire javnosti o prvoj pomoći – prva pomoć spašava živote ne samo u kriznim, nego i u svakodnevnim životnim situacijama.

Organizacija Crvenog križa Općine Novi Travnik ne zaostaje s kolegama u svijetu, pa tako su mladi Crvenog križa Općine Novi Travnik izašli na ulice grada u jutarnjim satima, u suradnji s Policijskom stanicom PU Novi Travnik te su organizirali provjere automobila, točnije, posjeduju li vozači potrebnu sanitetsku opremu koja zbrinjava povrijeđene u slučaju nesreće ili nezgode.

Rezultati akcije su pokazali da dio vozača uopće ne posjeduje kutiju prve pomoći koja se treba nalaziti u obaveznoj opremi motornih vozila. Akcija je bila informativnog karaktera, stoga su vozači prošli nekažnjeno te im je skrenuta pažnja o važnosti pružanja prve pomoći s kojom pomažemo unesrećene osobe na mjestu nesreće prije dolaska liječnika i drugih kvalificiranih kadrova.

Osim provjere, izvršeno je i anketiranje o informiranosti korisnika prometa o opasnostima na putu i o tome kako pružiti prvu pomoć.

Crveni križ Općine Novi Travnik nastavit će raditi na buđenju svijesti građana o prvoj pomoći i njenoj važnosti.

NE ZABORAVITE, SVIMA NAM MOŽE ZATREBATI POMOĆ!

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Foto dana: Slavlje na busovačkim ulicama, vatreni navijači iz Busovače uz hrvatsku reprezentaciju!

Hrvatska nogometna reprezentacija briljantno je slavila protiv Kanade rezultatom 4:1! Slavi se u  Kataru gdje se igra Svjetsko nogometno prvenstvo,...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo