Četvrtak, 30 lipnja, 2022

Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja krvi: Daruj krv, spasi život

Pročitajte i ovo

Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja krvi, 14. lipnja, ove godine se obilježava pod motom “Darivanje krvi je čin solidarnosti. Pridružite se naporima i spasite živote”, a cilj je skrenuti pažnju na ulogu koju darivanje krvi ima u spašavanju života i jačanju solidarnosti unutar zajednica.

Struktura Crvenog križa Federacije BiH, samo u prethodnoj godini organizirala je više od 630 akcija, a prikupljeno je više od 25.000 jedinica krvi.

Glavni tajnik Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić zahvalio je svim dobrovoljnim darivateljima krvi koji su se u prethodnom periodu odlučili za taj humani čin, a posebno onim koji su to odlučili učiniti po prvi put, a takvih je tijekom 2021. godine bilo više od 2.200 na akcijama Crvenog križa.

– Pozivamo vas da nastavite širiti humane vrijednosti i da zajedno razvijamo mrežu dobrovoljnih darivatelja krvi jer, nažalost, svakog dana netko ovisi o nama. Darujte krv, jednostavno je, sigurno i nekome može spasiti život – poručio je Hodžić.

Promocija i popularizacija dobrovoljnog, a ne ciljanog darivanja jedna su od osnovnih zadaća kojim Crveni križ nastoji osigurati dovoljne količine krvi. S tim u vezi tijekom cijelog tjedna, širom Federacije bit će organizirane akcije darivanja krvi. Tako se danas organizira akcija u Sarajevu, Bihaću, Mostaru, Cazinu, a već dan poslije, krv možete darovati u Tuzli, Orašju i brojnim drugim gradovima.

Crveni križ sa svojom strukturom teži ka osnaživanju programa promocije, animacije i motivacije u oblasti dobrovoljnog darivanja krvi, a posebno nakon pandemije Covid -19, koja je sa sobom donijela niz izazova i na tom polju, priopćeno je iz Crvenog križa Federacije BiH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

POČIVAO U MIRU: Posljednji ispraćaj Joze Petrovića – Žike

U teškoj prometnoj nesreći rano jučer smrtno je stradao Jozo Petrović – Žika. Omiljen u društvu, ugodne naravi bio...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo