Sveučilište “Vitez” domaćin II. Regionalnog natjecanja studenata prava u simulaciji sudnice

0
84

U organizaciji Pravne klinike Pravnog fakulteta Sveučilišta „Vitez“, u Travniku će se u petak, 17. 6. 2016.godine., održati II. regionalno natjecanje Pravnih fakulteta u simulaciji suđenja. Uz domaćine, studente prava Sveučilišta Vitez, na natjecanju će sudjelovati i studenti prava iz Banja Luke, Sarajeva i Novog Pazara. Ekipe će simulirati suđenje u slučajevima iz oblasti krivično-procesnog, obiteljskog, radnog i nasljednog prava.

„Simulacije suđenja prilika su za nova praktična znanja, razvijanje i usavršavanje retoričkih vještina kod studenata i iznad svega, jedno korisno iskustvo stjecanja uvida u vođenje postupka pred sudovima. Istodobno, ovakvim vidom edukacije studente osposobljavamo za buduće pravničke profesije“, kazao je predavač na Fakultetu pravnih nauka Sveučilišta Vitez, mr. Adnan Pirić, jedan od glavnih organizatora spomenutog natjecanja u Travniku.

Prezentaciju simulacije suđenja pratit će i ocjenjivati doc.dr. Goran Branković, dugogodišnji sudac i praktičar iz Banja Luke, doc.dr. Aleksandar Ivanović, dekan Pravnog fakulteta Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru i mr. Marinko Jurčević, bivši glavni državni tužitelj BiH s dugogodišnjim tužiteljskim i drugim pravničkim iskustvom.

Svečano otvaranje II. regionalnog natjecanja Pravnih fakulteta u simulaciji sudnice je u 10 sati, a već u 11 sati počinje i službeni dio natjecanja koji će trajati do 14 sati. Proglašenje pobjedničke ekipe i podjela certifikata svim sudionicima najavljeno je u 15 sati u amfiteatru Sveučilišta “Vitez”.