Nedjelja, 3 srpnja, 2022

Svadbena stolica skuplja za 5 KM, i sve popratne cijene otišle…

Pročitajte i ovo

Sezona svadbenih veselja, nakon masovnog otkazivanja tijekom prethodne dvije pandemijske godine, vratila se u punom zamahu.

Mladenci koji su prolongirali proslave zbog restrikcija i mjera napokon mogu organizirati svadbu kako su i zamislili, a i oni koji su ove godine odlučili uploviti u bračne vode odahnuli su što mogu slaviti bez ograničenja.

Mnogi su, međutim, ostali iznenađeni zbog činjenice da je ove godine skuplja, kako se to popularno zove, svadbena stolica.

Tako su u skoro cijeloj BiH, zbog galopirajuće inflacije i svih poskupljenja, vlasnici svadbenih salona i drugih objekata koji organiziraju proslavu vjenčanja podigli cijene. Usto, zabilježen je skok i skoro svih ostalih usluga vezanih za svadbe.

Stjepan Primorac, predsjednik Udruge vlasnika svadbenih salona Zapadnohercegovače županije i direktor ljubuškog hotela „Bigeste“, kaže za ‘Avaz’ da su, praktično, bili primorani na ovaj potez.

– Na razini Udruge nismo mogli donijeti neki zajednički stav o cijeni, ali, generalno, u zapadnoj Hercegovini cijena po stolici je porasla za pet KM. Kod nas je ta cijena bila 50 KM, sad je 55 KM. Drugdje, u nekim otmjenijim mjestima, ta cijena je i viša, a u Posušju je 50 KM. Nerado smo to učinili, ali cijene svega su znatno više, primjerice, janjetina više nije 12 KM, već 16 KM po kilogramu, ulje je došlo na 6 KM, u najkraćem, cijene svih namirnica koje su zastupljene na svadbenom meniju su znatno, znatno više – kaže nam Primorac.

Napominje da su zadržali stare cijene za mladence s kojima su ranije, prije godinu, ugovorili rezervacije.

U Mostaru je situacija nešto drugačija. Dok su jedni podigli cijene u prosjeku, također, za pet KM, drugi su, zbog ranije ugovorenih svadbi, zadržali stare, pa u konačnici svadbena stolica košta 50 KM, piše ‘Avaz’.

S obzirom na to da su uz vrtoglavi rast cijena hrane još u veljači svoje usluge poskupili frizeri, kozmetičari, cvjećari te drugi obrtnici, budući mladenci će izdvajati veće iznose za dekoracije salona, stolova, svadbenih frizura, vjenčanica, odijela, kozmetičkih tretmana, torti, ali i za fotografiranje i glazbenike.

Zanimljivo je, kako nam potvrđuje i Primorac, da prema zapadnoj Hercegovini, uglavnom u pograničnim mjestima, hrle svatovi iz susjedne Hrvatske. Već godinama su svadbene sale u Hercegovini magnet za svadbe, najčešće iz Dalmacije, a pogotovo im se to, kaže Primorac, sada isplati.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Bolnica Travnik dočekala četvero novih specijalista u svom kadru: Dr. Šatrović organizirao prigodan prijem

U kabinetu direktora JU Bolnica Travnik, direktor ove Ustanove dr. Adnan Šatrović jučer je organizirao prijem za specijaliste koji...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo