Struku NK Vitez muči loš zdravstveni bilten pred današnje teško gostovanje u Tuzli

Izostanci Smriko, Jurčić, Jusufbašić i Muminović sigurno izostaju, dok je još nekoliko igrača upitno

Trener Viteza Branko Karačić je na “sto muka”, bodovni saldo je “tanak”, samo četiri osvojena boda u šest odigranih utakmica, momčad je desetkovana ozljedama i “rovitim” igračima, a u goste se ide u Tuzlu na noge snažnoj Slobodi.

Zdravstveni bilten

– Na utakmici prošloga vikenda na našem terenu protiv Mladosti u kojoj smo osvojili samo bod, uočili smo mnogo toga što u igri nije “štimalo”, a što protiv Slobode nikako ne smijemo ponoviti. Na našu žalost, na utakmici protiv Mladosti, na probleme koje smo već imali, nadovezali su se i novi, posebno kada je zdravstveni bilten igrača u pitanju. Naime, za susret sa Slobodom ne možemo računati na standardne prvotimce, Smriku, Jurića, Jusufbašića i Muminovića, a nekolicina igrača ozljedama je “načeta”. A izostanak te četvorice za našu je momčad zaista veliki hendikep, kazao je Branko Karačić, dodajući kako se u takvoj situaciji ide u goste snažnoj Slobodi.

– Ipak, nećemo kukati, tražiti bilo kakve alibije, niti se eventualno pravdati. I u ovom susretu, s oslabljenom momčadi, tražit ćemo bod(ove) jer svaki osvojeni bod u konačnici može biti presudan u ostvarenju našega zacrtanog cilja. Nećemo se zabarikadirati, igrat ćemo i napadati, tražiti put do povoljnog rezultata. Svaka utakmica je novo dokazivanje, pa tako i za moje igrače koji će u ovom susretu zamijeniti one koji zbog ozljeda neće nastupiti.

Vrlo dobar, po mnogim ocjenama i najbolji pojedinac Viteza u dosadašnjem dijelu prvenstva je vratar Aleksandar Živković. I ovaj put očekuje se da Živković bude čvrsta obrambena karika.

Na Tušnju bez straha

Bez njega na golu bi, u dosadašnjem dijelu prvenstva, rezultati Viteza bili još nepovoljniji. – Možda će zvučati otrcano, ali mi uistinu u Tuzlu i na Tušanj ne putujemo sa strahom, nikako unaprijed pomireni s porazom. A zašto bi? Borit ćemo se, protiv Veleža u Mostaru smo pokazali da znamo i možemo, pa zašto to ne bi potvrdili i u Tuzli. Sloboda ima dobru momčad i sigurno nas očekuje teška utakmica. Ja ću dati sve od sebe kako bi sačuvao svoju mrežu, a isto tako vjerujem da će to učiniti svaki moj suigrač kojemu trener Karačić na ovoj utakmici ukaže povjerenje, poručio je vratar Viteza Aleksandar Živković.

Iako trener Karačić nije bio spreman izdiktirati početnu jedanaestoricu, očekuje se kako će povjerenje dobiti: Živković, Pezo, Jeftić, Sadiković, Barišić, Kapetan, Đurić, Šantić (Anastasov), Livančić (Basara) i Kantar.

Sloboda je drugoplasirana momčad lige s deset osvojenih bodova iz pet kola, a Vitez je 14. sa četiri osvojena boda.

Zvonimir Čilić
Večernji list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pero Gudelj Pera

OPORAVLJA SE U BOLNICI: Pero Gudelj komunikativan, prijatelji mu upućuju poruke podrške

HARIS BURINA: I ovo, i ono, i sve...

Predstava Harisa Burine ” I ovo…i ono..i sve” gostuje u Novom Travniku