Subota, 2 srpnja, 2022

STRATEGIJOM ZA MLADE OSIGURAVAMO SUSTAVAN PRISTUP RJEŠAVANJA PROBLEMA MLADIH

Pročitajte i ovo

Povjerenstvo za pitanja mladih Zastupničkog doma Parlamenta FBiH održalo je tematsku sjednicu na kojoj se raspravljalo o položaju mladih u FBiH i što se može učiniti na njegovom poboljšanju.

Podaci do kojih se došlo kroz istraživanje o položaju i potrebama mladih u FBiH još jednom potvrđuju da se briga o mladima mora voditi na institucionalnom nivou i to konkretno i u skladu sa potrebama ove populacije.
Predstavljena je i analiza Westminster fondacije Troškovi emigracije mladih iz Bosne i Hercegovine, koja predstavlja detaljnu procjenu troškova i financijskog utjecaja na Bosnu i Hercegovinu, te gubitaka koje izaziva zabrinjavajuće veliki broj ljudi koji svake godine napusti zemlju.

Predsjednica povjerenstva za školstvo, kulturu, šport i mlade u Saboru ŽSB, zastupnica Suzana Krišto kroz raspravu je istaknula da sve institucije vlasti trebaju zajedno raditi na poboljšanju položaja mladih. Složenost položaja i potreba mladih zahtijeva planirano, organizirano i zajednički koordinirano djelovanje različitih institucija vlasti, kao i javnih ustanova. Problemi mladih vezani su za sve oblasti života i često se prenose i prepliću iz oblasti u oblast.
Stoga je jedini objektivan put ka poboljšanju položaja mladih u ŽSB i FBIH zajedničko djelovanje u okviru zajednički osmišljene i vođene politike prema mladima, kreiranjem strateških dokumenata.

Na kraju sjednice su prezentirani Zaključci Povjerenstva proizašli iz dosadašnjeg rada i zasjedanja, diskusija, prijedloga, primjedbi, sugestija, te su isti proslijeđeni Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH na usvajanje.

Priopćenje OO HDZ BiH Busovača

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 14. Kroz godinu – 03. 07. 2022.

1. Danas je 14. nedjelja kroz godinu. Mlada je nedjelja. Mise su redovito. 2. U utorak je pobožnost sv. Anti....
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo