Stotine ljudi odale počast životu i djelu Anđelka Kvesića

Hrvatska udruga logoraša izgubila je jučer (12. rujna 2017.) jednog od glavnih članova.

Obitelj, članovi udruge HULDR-e, prosvjetne kolege, mnogobrojni prijatelji i poznanici oprostili su se danas na groblju Carica od Anđelka Kvesića.

Anđelko je imao težak, ali i bogat život ispunjen ljubavlju prema svim ljudima, toplim osmijehom i naravno onim što mu je najbolje išlo, dobrim djelima.

Rođen je 2. kolovoza 1945. godine u Širokom Brijegu. Školovao se u Dubrovniku, a s radom u OŠ „Busovača“ počeo je 1993. godine, kao nastavnik Hrvatskog jezika i književnosti.

„Svoje znanje je na svoj poseban način uspješno prenosio na mnoge mlade generacije, a ljubav prema ovom pozivu pokazivao je iznova svaki dan”.

Kao aktivist i borac za prava radnika pokazao je mlađim kolegama da su neustrašivost prije svega, ustrajnost i dosljednost put do profesionalnog ostvarenja.

„Nisam imao veće i teže dužnosti nego da se danas oprostim od čovjeka, prijatelja, rukovodioca, a onda općenito najsretnijeg čovjeka na kojeg sam ja osobno naišao. Njegov široki osmijeh, vedrog i šaljivog duha, mnogo je značio nama svima“ , istaknuo je jedan od njegovih prijatelja.

Bio je svakodnevno čovjek dosljedan svojih svjetonazora. Preživio je mnogo toga u ratu,… gubitak sina, ranjavanje, logor, ali je iz svega toga izašao osnažen i pun energije za boljim životom. Uveo je logoraše na „velika vrata“ politike koja odlučuju o njihovim pravima. Ne tako davno, napisao je knjigu o logorima, a u završnoj fazi je i priprema filma.

B.Vujica / Dnevnik.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Fojnica: Održan IX. Old timer fest

NK Vitez dobio novo pojačanje