Srijeda, 14 travnja, 2021

Stanovnici BiH na pivo godišnje potroše više od 1000 KM

Pročitajte i ovo

UPIS U TIJEKU: Intenzivni tečaj njemačkog jezika u Busovači

Škola stranih jezika UZOR započinje s upisom novih polaznika za tečaj A1.1 razine. Svi vi koji želite naučiti njemački jezik,...

Studio Teatar raspisao poziv za mlade glumce iz Busovače, Travnika, Vareša i Donjeg Vakufa

Studio Tetar je objavio javni poziv za mlade glumice i glumce iz Busovače, Travnika, Donjeg Vakufa i Vareša  koji...

HKD Napredak za akademsku 2020./21. godinu osigurao više od 110.000,00 KM za 91 stipendiju i potporu

Pod predsjedanjem predsjednika dr. sc. Nikole Čiče, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, u subotu, 10. travnja u Napretkovom domu u...
Bosna i Hercegovini nalazi se na osmom mjestu popisa najvećih pivopija, a zahvaljujući prosječnoj cijeni nešto višoj od 3 KM po boci, stanovnici BiH godišnje izdvoje više od 1050 KM (650 dolara) za pivo.

Mnogi putnici smatraju dijelom svojih putovanja isprobavanje lokalnih piva. Međutim, cijena ovog poznatog alkoholnog pića se dramatično razlikuje od države do države.

Kako biste bili sigurni da ćete isprobati neka od najukusnijih piva na svijetu bez probijanja budžeta, “Expensivity” je usporedio cijene piva u 58 zemalja.

Da bi prikupila podatke, ova web stranica je usporedila cijene piva u supermarketima, kao i u hotelskim barovima, i izračunala srednju vrijednost boce piva od 330 mililitara po državama.

Najskuplje pivo na svijetu je u bliskoistočnoj državi Katar. U prosjeku, ondje pivo košta više od 18 KM (11,6 dolara) dolara po boci. Ali, u Kataru ne samo da ćete najskuplje platiti bocu piva, već ćete morati nabaviti i specijalnu dozvolu da biste ga mogli kupiti.

Takođe, Katar je uveo stopostotni porez na uvoz alkohola uoči Svjetskog prvenstva u nogometu koje će biti održano 2022. godine, pa zato i tako visoka cijena boce piva.

Najjeftinije pivo možete popiti u Južnoj Africi – košta nešto više od 2 KM (1,68 američkih dolara) po boci.
- Advertisement -

Češka je bila pobjednik po najvišoj stopi potrošnje piva, budući da u prosjeku jedna osoba popije čak 468 boca ovog pića godišnje.

Država čiji građani potroše najviše novca na pivo je Njemačka, s gotovo 2.000 dolara po osobi godišnje.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Krizni stožer FBiH dao preporuku da policijski sat ipak ostane od 21 sat

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva je na današnjem sastanku donio preporuku za Vladu Federacije BiH da ne skraćuje razdoblje...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo