Srijeda, 6 srpnja, 2022

SREDIŠNJE MISNO SLAVLJE Sv. Anto je primjer kako nasljedovati Krista

Pročitajte i ovo

Danas je u župi sv. Ante Padovanskog u Busovači bilo posebno svečano. Busovljaci i dragi gosti slavili su patron svoje župe – sv. Antu Padovanskog. Središnje misno slavlje u koncelebraciji desetak svećenika predvodio je prof. dr. fra Stipo Kljajić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu i predavač na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Na početku je okupljene vjernike pozdravio fra Zoran Jaković, busovački župnik. Zaželio im je pritom dobrodošlicu i lijep boravak u Busovači na proslavi sv. Ante Padovanskog. Pozdravio je i sve one koji su prijenos misnog slavlja pratili putem portala grad-busovaca.com, a bilo je ih na stotine iz svih krajeva svijeta.

U nadahnutoj propovijedi fra Stipo je ponajviše govorio o tome koliko je Anto bio svet, koliki je njegov značaj za vrijeme u kojem je živio, ali i za sve buduće naraštaje. Govorio je i znakovima sv. Ante gdje se posebno osvrnuo na Bibliju, knjigu nad knjigama. Govorio je o tome kako je sv. Anto iz Biblije crpio mudrost, snagu za neumorno propovijedanje te naglasio kako riječ Božja, ukoliko je čitamo, može i nama dati snagu i naše misli i riječi ispuniti jakošću, životom…

FOTO: Tisuće vjernika na misi uočnici, misno slavlje predvodio fra Ivan Šarčević

Među okupljenima na svetoj misi bili su i predstavnici društveno-političkog života naše države. Predvodio ih je predsjednik FBiH Marinko Čavara i zastupnik u Saboru RH Radoje Vidović.

Foto s busovačkih ulica, pogledajte što je naš fotograf sinoć zabilježio

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Priča o nevjerojatnoj hrabrosti, požrtvovnosti i vjeri misionarke Vedrane Ljubić

Napali su je mačetom, bila je na rubu smrti, vidjela je stvari koje običan čovjek ne može niti zamisliti,...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo