Utorak, 29 studenoga, 2022

Središnje izborno povjerenstvo rasporedilo izaslanike u Domu naroda FBiH. Pogledajte raspored

Pročitajte i ovo

Nakon što je Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH jučer saopćilo zvanične rezultate Općih izbora u BiH, večeras je donijelo odluku o rasporedu izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Podsjetimo, nakon što je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH i Ustava Federacije BiH, taj raspored će biti drugačiji u odnosu na prethodne.

Tako će, Hercegovačko-neretvanska županija po novom zakonu davati devet izaslanika. Pet će biti iz reda hrvatskog naroda, dva iz srpskog te po jedan iz reda Bošnjaka i Ostalih.

Što se tiče Zapadnohercegovačke županije, iz reda hrvatskog naroda u Dom naroda idu četiri izaslanika, dok Bošnjaci, Srbi i Ostali daju po jednog izaslanika.

U Herceg – bosanskoj županiji Hrvatima pripadaju tri izaslanička mjesta u Domu naroda FBiH, Srbima četiri, a Bošnjacima i Ostalima po jedno.

Srednjobosanska županija daje četiri izaslanika iz reda hrvatskog naroda, dva Bošnjaka te po jednog Srbina i izaslanika iz reda Ostalih.

Unsko-sanska županija daje tri izaslanika iz reda Bošnjaka, tri iz reda Srba te po jedan iz reda Hrvata i Ostalih.

Zeničko-dobojska županija daje četiri izaslanika Bošnjaka, dva Hrvata, dva Srbina i jednog Ostalog.

Schmidtova odluka nije promijenila broj izaslanika u Bosansko-podrinjskoj županiji. Bošnjaci, Srbi, Hrvati ostaju na po jednom izaslaniku, koliko će imati i Ostali.

Ista situacija je i u Posavskoj županiji, gdje će Srbi, Hrvati, Bošnjaci i Ostali dati po jednog izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH.

U Tuzlanskoj županiji u Dom naroda Parlamenta FBiH ide pet bošnjačkih izaslanika, jedan iz reda hrvatskog naroda, tri Srbina i jedan Ostali.

Sarajevska županija u Parlament FBiH daje četiri izaslanika iz reda Bošnjaka, pet Srba, jednog Hrvata i dva iz reda Ostalih.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

BusMusicFest u Busovači u potpunosti opravdao očekivanja!

Udruga UZOR i pivnica Beer Bar Busovača tijekom proteka dva mjeseca organizirali su prvi glazbeni festival u Busovači -...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo