- Marketing -
Ponedjeljak, 27 rujna, 2021
- Marketing -

Solak: Ublažavanje mjera ne znači da se građani mogu opustiti

Pročitajte i ovo

Uz 200 godina Maraske: Bosanac od Hercegovca preuzima tvornicu u RH

Od Hercegovca iz Širokog Brijega Mirka Grbešića bosanski gospodarstvenik iz Kreševa Svjetlan Stanić preuzima tvrtku u Hrvatskoj, zadarsku Marasku....

MUP SBŽ dobio informacije građana o ubojstvu bebe, provjeravaju se navodi

Istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova SBŽ  provjeravaju tragove na koje su ih uputili građani, nakon što su u srijedu zatražili...

Belinda Pušić ostvarila još jedan poslovni san, svečano otvoren Concept store Belinda design!

Belinda Pušić je ostvarila još jedan poslovni san. Nakon više od tri godine uspješnog rada arhitektonskog studija u Kiseljaku,...
Načelnik Federalnog stožera civilne zaštite Fahrudin Solak poručio je danas da ublažavanje mjera ne znači da se građani mogu opustiti, te im poručio da se i dalje ne smije okupljati, da se mora držati socijalna distanca od dva metra, kao i da je obvezno nositi masku.

Istakao je da je danas na sjednici Federalnog stožera civilne zaštite (FŠCZ) donijeta nova naredba kojom se starijim od 65 i mlađim od 18 godina dozvoljava kretanje, i to starijim od 65 ponedjeljkom, srijedom i petkom u trajanju od devet do 13 sati, prenosi Fena.

– Presudom Ustavnog suda BiH morali smo definirati neke od mjera koje smo usvojili, kao što je vrijeme trajanja zabrana i obrazloženje. Sve dosadašnje zabrane su do sada imale te definirane elemente i danas smo ih dodatno upotpunili – istakao je Solak.

Pojašnjavajući usvojene nove mjere, naglasio je da je dozvoljeno i kretanje mlađim osobama od 18 godina i to utorkom, četvrtkom i subotom od 14 do 20 sati. Dodao je da osobama starijim od 65 i mlađim od 18 godina koje su smještene u ustanove socijalne zaštite dozvoljeno kretanje u predviđenom terminu u krugu objekta.

Također je istaknuo da se ta naredba ne odnosi se na djecu s posebnim potrebama i djecu ili osobe kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć.

Solak je kazao da je Stožer donio novu naredbu kojom se van snage stavljaju tri naredbe koje se odnose na osobe koja se trenutno nalaze u karantenu prema rješenjima Federalnog ministra zdravstva.

- Advertisement -

– Novom naredbom dosadašnja rješenja će se zamijeniti rješenjima kantonalnog sanitarnog inspektora o zdravstvenom nadzoru i ograničavanju kretanja – kazao je.

Dodao je da je naređeno Federalnoj upravi za inspekcijske poslove da, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa na području FBiH, primjenjuje Proceduru zdravstvenog nadzora svih putnika u međunarodnom prometu   koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu preko graničnih prijelaza na područje FBiH.

– U cilju osiguranja provođenja mjera ove naredbe obvezuju se putnici, odnosno roditelji ili staratelji djece i maloljetnih osoba, bez obzira da li se radi o stranom državljaninu ili državljaninu BiH koji ulaze u BiH, odnosno u FBiH, da se prilikom ulaska prijave nadležnom sanitarnom inspektoru ili drugoj osobi koja je ovlaštena za inspekcijski nadzor – kazao je Solak.

Istaknuo je da je na sjednici Federalnog stožera civilne zaštite van snage stavljena dosadašnja naredba o zabrani kretanja građana (policijski sat) od 20 do pet sati ujutro.

– Cijenili smo da je situacija dobra i na osnovu dosadašnjih podataka, ublažili smo mjere – istakao je Solak, ali poručio da ostale mjere ostaju obvezne.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

U teškoj prometnoj nesreći u Bukovcima smrtno stradala jedna osoba

U poslijepodnevnim satima na magistralnom putu M5 Busovača – Kiseljak dogodila se teška prometna nesreća, u kojoj je sudjelovalo...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo