spot_img
Srijeda, 6 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Snežana iz Ivanjice u osmom desetljeću života radi na gradilištu sa suprugom

Neobična slika stiže sa jednog gradilišta u Ivanjici jer na njemu rame uz rame sa suprugom, radi i vrijedna Snežana Jekić.

Iako ima solidnu mirovinu i mogla bi odmarati, ona u osmom desetljeću  radi na mješalici i zida objekte.

Rad je stvorio čovjeka i održao ga. Ja mislim da kad bih sjedila u kući po čitav dan, da bih se razboljela, kaže ova vitalna Ivanjičanka (72).

Otkad zna za sebe ona radi, a kako kaže, nada se da će je zdravlje još dugo poslužiti, jer za Snježanu nema stajanja. Sa suprugom se i upoznala na gradilištu, a tu su zajedno i nekoliko desetljeća kasnije.

Imamo dobre mirovine, netko će reći e vidi kako moraju raditi u tim godinama. Ali, zaista ugrožena egzistencija nije razlog, već naša želja i volja da budemo korisni i u ovim godinama.Radimo za našu djecu i unuke. Sad sam ovdje sa suprugom, ako nam se snijeg ne otme dići ćemo ploču na ovom objektu. Posao ide dobro, ja miješam malter, ima još jedan pomoćnik, a moj Jeroslav je glavni majstor sa Jordanom zida i ide kao mećava. Ja pripomognem kad se dižu ćoškovi, umijem i zidati, držiš se konca i libele, ništa to nije teško, otkriva Snežana.

Osim na gradilištu ova vrijedna žena spretna je i na obiteljskom imanju, jer skoro sama uredi sve voćnjake.

Imam po dvadeset ari kupine i maline, sve ja to obradim sama, tu nitko ne ulazi. I drva sam spremila za ovu zimu, isjekla na cirkularu, a i sa motornim testerom radim. Čujem ovu omladinu kako samo nešto kuka. Loše im je to, ne treba kukati, već treba raditi. Tko radi nema vremena se žaliti, zaključila je Snežana.

(RINA)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM