Subota, 26 studenoga, 2022

Slučaj iz Središnje Bosne: Naručiš nove patike pa dobiješ stare i poderane

Pročitajte i ovo

Kantonalno tužiteljstvo Kantona Središnja Bosna podiglo je optužnicu protiv A.Č. zbog izvršenog krivičnog djela prevare iz člana 294. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Predmetna optužnica potvrđena je u cijelosti od strane Općinskog suda u Bugojnu.

Optuženoj se stavlja na teret da je dana 19.04.2022. godine u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi male vrijednosti koristeći prethodno stranice ,,Facebook“ predstavljajući se kao Nermina Alibegović kada je ostvarila kontakt sa oštećenom N. Č. iz Bugojna, i pri tome dogovorila prodaju tri para novih patika koje je trebala oštećena dobiti za ukupan novčani iznos od 50,00 KM uključujući i poštarinu, dovodeći tako u zabludu oštećenu da će joj doista poslati tri para novih patika koje je oštećena vidjela na fotografiji putem razmjene na stranici ,, Facebook“, te je umjesto dogovorenih novih patika u pošiljku stavila 5 jediničnih starih i poderanih patika i cipela i poslala iz Hadžića oštećenoj putem BH pošte u Bugojno, svjesna da dovodi u zabludu oštećenu i da joj lažno prikazuje činjenice i htjela to, koju pošiljku je oštećena preuzela i po preuzimanju pošiljke i uplati 50,00 KM radniku pošte, što je evidentirano na priznanici/uplatnici br. BHX EN09406 233 8 BA, ali kada je pošiljku broj EN 0240623382 otvorila, vidjela je da joj je poslana stara i poderana obuća, na koji način je oštetila N. Č. za iznos od 50,00 KM.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Foto: Lakša prometna nezgoda na Brnjacima

Danas oko 16:20 sati na Brnjacima (općina Kiseljak) dogodila se lakša prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala dva vozila. Čitatelji...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo