Slijepi mladić spreman istrčati sarajevski polumaraton

0
93

Slijepi mladić Mustafa Mehić, kojeg prijatelji zovu Mujče, zajedno sa svojim trenerom Tomislavom Cvitanušićem priprema se za polumaraton koji će se održati 18. rujna u Sarajevu, prenosi Pogled.ba

On je istaknuo kako želi aktivno trenirati i da mu je cilj Olimpijada u Tokiju 2020. godine.

– Na samom početku mi je bilo teško da istrčim i pet kilometara, a danas bez problem trčim 15. U tom procesu ne mogu reći da mi je išta bilo teško jer je to nešto što sam ja odlučio i to želim – kaže Mustafa i dodaje da ima veliku podršku svojih prijatelja i ljudi iz okruženja.

Njegov trener Tomislav Cvitanušić je potvrdio da je posljednji dužinski test, od 18 kilometara, Mustafa prošao bez problema.

Cvitanušić podsjeća da su trening počeli s manje kilometara koje su vremenom povećavali.

– Kako smo išli sve dalje, nije bilo nikakvih problema, s tim da smo se pobrinuli za kvalitetniju ishranu u čemu nam je mnogo pomogao i Maskl Freak, kao i poliklinika Al Tavil koja je besplatno napravila detaljan liječnički pregled i sve medicinske nalaze – kazao je Cvitanušić.

On je najavio da su spremni za 18. rujna.

– Hoćemo da pokrenemo neke nove standarde i skrenemo pažnju na to da osobe s invaliditetom mogu sve, ali im treba pružiti šansu – kazao je Cvitanušić.