Skupština SBŽ: Prijedlog o uvođenju imovinskog cenzusa za subvencioniranje studenata

TRAVNIK, 28. listopada (FENA) – Zastupnik SBB-a u Skupštini Srednjobosanske županije (SBŽ) Almir Švago predložio je danas da za subvencioniranje smještaja studenata iz ove županije bude uveden imovinski cenzus te da novac bude uplaćivan na račun studenata kako bi oni sami mogli izabrati smještaj.
– To bi značilo da nam više nitko ne može poslati studente na prosvjede jer su povišene cijene smještaja u studentskim  domovima, bez ikakvih argumenata – kazao je Švago u okviru dijela sjednice predviđene za zastupnička pitanja i inicijative.

 Komentirajući prošlotjedne prosvjede studenata koji su tražili da mjesečne subvencije za smještaj u studentskim domovima budu uvećane sa 189 KM na 219 KM, Švago je istaknuo da bi uplaćivanje novca izravno na račune studentima “uozbiljilo studentske domove koji bi ubuduće razmislili prije nego što povise cijene smještaja”.

 Zastupnici su danas, među ostalim, postavili pitanje u kojoj fazi je nastavak izgradnje srednjoškolskog centra u Travniku, odnosno povrat imovine Vrhbosanskoj nadbiskupiji, kao i proces plinofikacije u središnjoj Bosni.

 Vladi SBŽ-a je, također, postavljeno pitanje što planira uraditi kako bi bio riješen problem s napuštenim psima na ulicama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Čavara i Novalić

Čavara i Novalić razgovarali o novim federalnim ministrima

Granice Busovača

Betoniran put na Granicama