Skandal u Zetri: Brojač lažirao rezultat brojanja za Banjaluku?

Sarajevo, BiH - 13. oktobar 2022: U Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani ”Juan Antonio Samaranch - Zetra” danas je počelo novo brojanje glasova za funkciju predsjednika i potpredsjednike bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS). Predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) Suad Arnautović odbacio je optužbe o nezakonitoj odluci o novom brojanju glasova za funkciju predsjednika i potpredsjednike entiteta RS-a. ( Samır Jordamovıc - Anadolu Agency )

Na biračkom mjestu Centar 2-8 (034B231, OŠ “Ivo Andrić”, UČ. 7) u Banjaluci, Milorad Dodik dobio je 157 glasova što je sinoć potvrdilo i kontrolno brojanje.

Međutim, na konačnom zapisniku pored imena Milorad Dodik, upisano je 0, potvrdili su za ATV akreditirani promatrači u Zetri. Na svu sreću, uočena je ova nepravilnost, a moglo bi se slobodno reći i muljaža u Zetri.

Nakon što je utvrđena nepravilnost, točnije krađa 157 glasova koje je na tom biračkom mjestu osvojio Milorad Dodik, kandidat za predsjednika Republike Srpske, vreća sa tog mjesta vraća se na ponovno brojanje.

“I ova muljaža u korist kandidata opozicije Jelene Trivić potvrđuje namjeru da se samo ospori Milorad Dodik kao predsjednik Republike Srpske. Na ovom redovnom biračkom mjestu u Banjaluci bilo je 354 važeća glasačka listića”, ističu na portalu ATV Banja Luka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Prvi BusMusicFest u Busovači

BUSOVAČA U tijeku prijave za dječji doplatak