spot_img
spot_img
Utorak, 16 srpnja, 2024

Sjednica Mladeži HDZ BiH ŽSB održana u Franšiznom centru BiH u Vitezu

U Franšiznom centru BiH u Vitezu održan je nastavak konstituirajuće sjednice Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽSB pod predsjedanjem Darija Plavčića, predsjednika odbora. Sjednici su prisustvovao i Radoje Vidović, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH ŽSB te zastupnik u Saboru RH.

Na sjednici je razgovarano o aktualnoj političkoj situaciji, položaju mladih u društvu te budućim aktivnostima s fokusom na podršku mladima, demografsku obnovu i poduzetništvo.

Također, usvojen je Poslovnik o radu Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽSB za mandatno razdoblje 2023. – 2025. Andreja Jurina iz Uskoplja izglasana je za kandidatkinju ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB za buduću članicu Predsjedništva Mladeži HDZ BiH, u sklopu priprema za XIII. izbornu konvenciju Mladeži HDZ BiH. Katarina Tuka iz Fojnice predložena je za članicu Središnjeg odbora Mladeži HDZ BiH, dok je Dajana Frljić iz Viteza predložena za članicu Nadzornog odbora Mladeži HDZ BiH.

Županijski odbor Mladeži HDZ BiH ŽSB jednoglasno je izrazio podršku kandidaturi Mate Lončara za novi predsjednički mandat. Mate Lončar je trenutni predsjednik Mladeži HDZ BiH i kandidat predložen od strane aktualnog Predsjedništva. Na sjednici su također usvojeni prijedlozi kandidata za članove radnih tijela XIII. izborne konvencije Mladeži HDZ BiH te izaslanici po Općinskim odborima Mladeži HDZ BiH u Županiji Središnja Bosna.

Tijekom sjednice izabrano je novo Predsjedništvo Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽSB u sastavu: Matej Vuković, Andrej Tadić, Magdalena Cvjetković, Ana Marija Omazić, David Marin, Kristijan Perić i Robert Tokić.

Na kraju sjednice raspravljalo se o Planu rada Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽSB za 2023. godinu, provedbi projekta “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” te nadolazećim aktivnostima u svibnju i lipnju 2023. godine.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti