spot_img
Srijeda, 6 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

SIP održao novu sjednicu, odbačeni zahtjevi za poništavanjem izbora i novim prebrojavanjem glasova

Središnje izborno povjerenstvo BiH održalo je sinoć 68. hitnu sjednicu na kojoj je razmatrano nekoliko zahtjeva za ponovnim brojanjem glasova, ali i poništavanjem Općih izbora u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici kojom je predsjedavao Suad Arnautović, članovi SIP-a razmatrali su tri točke dnevnog reda. Prva točka odnosila se na zahtjeve za ponovno brojanje glasačkih listića.

Ovaj zahtjev uputilo je nekoliko stranaka, uključujući i Socijalističku partiju RS-a, koaliciju Ujedinjeni za slobodnu Bosnu i Hercegovinu, te Pokret za državu. Pojedini zahtjevi odnosili su se samo na određene općine, dok je jedan uključivao i ponovno brojanje glasova za sve razine vlasti u BiH.

Međutim, svi zahtjevi su odbačeni te je navedeno kako su preuranjeni.

Također, na sjednici je raspravljano i o nekoliko zahtjeva koji se tiču kontrolnog brojanja glasačkih listića, a ove zahtjeve osim stranaka uputilo je i nekoliko građana. I ove zahtjeve članovi SIP-a su odbacili kao preuranjene.

Na kraju sjednice, članovi Središnjeg izbornog povjerenstva BiH raspravljali su i o zahtjevima koji se odnose na poništavanje izbora, ali su i oni odbačeni.

Na kraju sjednice, predsjednik SIP-a Suad Arnautović zakazao je 69. hitnu sjednicu koja bi se trebala održati večeras u 20:15 minuta, a na kojoj će se naći Prijedlog odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata izbora.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM