Četvrtak, 30 lipnja, 2022

Sindikati zdravstva ŽSB najavljuju generalni štrajk zdravstvenih radnika

Pročitajte i ovo

Sindikati zdravstva i pregovarački tim Vlade Županije Središnja Bosna (ŽSB) ovih dana su u procesu mirenja u vezi s novim kolektivnim ugovorom u zdravstvu.

Po riječima ministra zdravstva i socijalne politike Anta Matića, županijska je vlada sindikatima ponudila povećanje satnice, dok predstavnici sindikata inzistiraju na povećanju koeficijenata za obračun plaća.

– Ponudili smo duplo veći iznos povećanja nego prošle godine. Zahtjev sindikata je da se pomjeraju koeficijenti, onda tu dolazi do značajnih izdataka. Mi smo kao pregovarački tim Vlade ponudili povećanje satnice za 20 feninga za sve uposlene u zdravstvu. U konačnici to je na godišnjoj razini 4,7 milijuna KM – izjavio je ministar Matić.

Predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu ŽSB Armin Kukić novinarima je kazao kako neće prihvatiti ponudu Vlade.

– Mi znamo da je ponuda uvećanje satnice, ali to ne prihvaćamo trenutno. Ostajemo pri našim zahtjevima, a s obzirom da je u tijeku postupak mirenja, ispoštovat ćemo svu zakonsku proceduru. Ako ne dođe do dodatnog približavanja stavova, ići ćemo u organizaciju generalnog štrajka – kazao je Kukić.

Zahtjevi sindikata su, kaže, realni.

– Naši zahtjevi su, osim uvećanja satnice s 2,40 na 2,60 KM, tjedni fond od 40 sati i povećanje koeficijenata za 0,2 za sve grupe složenosti poslova – dodao je Kukić.

Dnevnik.ba

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Vedran iz Fojnice i Frano iz Širokog na Blidinju otvorili “hotel s milijun zvjezdica”

Da su mladi pokretačka snaga našeg društva u svim oblastima – pa tako i u turizmu, pokazuje primjer mladića...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo