spot_img
Subota, 2 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

‘Šetnja za ozdravljenje’ održana u Busovači

U nedjelju, 25. rujna, Zajednica žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača” Busovača organizirala je šetnju za ozdravljenje “Race For The Cure” i na taj način podržala globalnu organizaciju u BiH “Zajedno smo jedno”, s ciljem podizanja svijesti o karcinomu dojke i promocije zdravlja svake žene.
Okupljanje je bilo kod župne crkve svetog Ante Padovanskog, a zatim je organizirana šetnja kroz grad.

Članice Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača” Busovača u nedjelju na ulicama Busovače, slavile su život i ženama koje boluju od karcinoma dojke pokazale da nisu same.

Šetnji je prethodilo “Druženje s narodom” gdje su se sugrađani, u ugodnom razgovoru i druženju s kandidatima HDZ-a BiH, mogli pobliže upoznati s Izbornim programom HDZ-a BiH.

Podsjetimo⤵️
Tijekom cijele godine pokazujemo da smo na svim poljima društveno odgovorna organizacija žena, ali u povodu obilježavanja mjeseca borbe protiv karcinoma dojke, članice Zajednice žena HDZ BIH “KKK” iz Busovače ustrajno su organizirale i podržavale brojne stručne, edukativne, sportske, humanitarne aktivnosti, odnosno javnozdravstvene manifestacije kojima se željelo ukazati na važnost ranog otkrivanja karcinoma dojke te odlaska na redovite dijagnostičke preglede. Organizirane aktivnosti:
• Za 55 žena osiguran besplatan mamografski pregled s ciljem podizanja svijesti o važnosti preventivnih pregleda;
• Pokrenutom inicijativom u Saboru ŽSB doprinijele izmjenama pravilnika, s ciljem osiguranja većih prava onkoloških pacijenata;
• Organizirale humanitarni odbojkaški turnir za žene, a sva prikupljena sredstva su donirana Udruzi za oboljele i liječene od karcinoma dojke “Zraka sunca” Kiseljak;
• Financijska potpora oboljelim pacijenticama od karcinoma dojke;
• Redovite akcije podjele narcisa, te besplatno mjerenje tlaka i šećera.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM