spot_img
Srijeda, 4 listopada, 2023
spot_img

Šesta godišnjica smrti busovačkog nogometnog velikana Derviša Ekmeščića

3. rujna navršila se druga godišnjica od smrti legendarnog BiH nogometaša Alojza Renića Rene, te šesta godišnjica od smrti busovačkog nogometnog velikana Derviša Ekmeščića.

Tim povodom će uskoro biti odigran meč veterana iz Zenice, Busovače i Travnika na kojem će nastupiti njihovi suigrači, prijatelji i sportski radnici.

Derviš Ekmeščić, bio je istaknuti nogometaš, gospodarstvenik i sportski radnik. Obavljao je funkciju predsjednika općine Busovača, dugo godina bio je direktor TP “Tisovac”, a smrt ga je zatekla na mjestu predsjednika Udruženja busovačkih umirovljenika. Nakon dugogodišnje uspješne igračke karijere u busovačkom Jedinstvu, preuzeo je funkciju predsjednika ovog kluba s kojim je ostvario brojne sportske uspjehe.

Alojz Renić je u svojoj bogatoj nogometnoj karijeri nosio dresove travničkog Bratstva, Čelika, zagrebačkog Dinama, Sarajeva. Karijeru je započeo kao junior davne 1955. godine u NK Lašva iz Doca, a sa 16 godina postao je prvotimac travničkoga Bratstva. Prelaskom u Čelik iz Zenice 1965. godine ostvario je najveće sportske rezultate. S Čelikom je osvojio dva Srednjoeuropska kupa i Mitropa kup, pogađao je protivničke mreže s lakoćom, a u jednoj sezoni noseći crveno-crni dres bio je strijelac čak 42 gola. Svoj nogometni ugled potvrdio je i kao stručnjak. Bio je trener i direktor Čelika, trener Travnika.

T. E.
Eni News

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti