Sedmorica kandidata položila doživotne zavjete u Redu manje braće

U crkvi Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu sedmorica kandidata položila je svečane, doživotne, zavjete u Redu manje braće.

Tako su zavjete položili: fra Ante Vukoja iz Kočerina, fra Vinko Baćak iz Tomislavgrada, fra Ivan Malić iz Kongore, fra Ante Mitar iz Posušja, fra Slavko Anđelić iz Gruda, fra Ante Begić i fra Željko Tomić iz Posušja.

Svečanozavjetovanici su od Boga i Crkve zatražili ”da zavjetujući Pravilo i život u Redu manje braće možemo slijediti nauk i stope Gospodina našega Isusa Krista sveto djelujući do smrti”.

Njih sedmorica su se zajedno s drugim redovnicima iz pet provincija u kolovozu za ove vječne zavjete pripremali na Badiji, u Međugorju i Masnoj Luci. Svetu misu predslavio je fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, uz koncelebraciju brojnih svećenika, prenosi Radiopostaja Mir Međugorje

Na kraju misnoga slavlja svoje riječi čestitke uputio je i fra Ivan Marić, gvardijan i novi župnik Župe Uznesenja BDM u Širokom Brijegu.

Ja sam stvarno radostan što je ovo bilo na Širokom Brijegu, da se naša crkva posvetila ovim svečanim činom doživotnih zavjeta. Imali ste velike svjedoke ovoga čina večeras, to je Širokobriješka Gospa, njezin lik s pouzdanjem gledamo. Drugi svjedok vaših zavjeta večeras je grob naših fratara koji je tu u bočnoj kapelici naše crkve, to nemojte zaboraviti, ponesite to sa sobom u život i kličite uvijek ”Ja sam brat poslušnost, ja sam brat siromaštvo, ja sam brat čistoća” punim srcem i punim plućima. Čestitam svima nama, našim obiteljima, našoj provinciji, našoj samostanskoj zajednici ovdje i hvala svima kojima treba zahvaliti, kazao je fra Ivan Marić.

Foto: Mateo Ivanković, Izvor: Dnevnik.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Počela nova školska godina

Dončić na time-outu protiv BiH: U p**du materinu, od koga mi gubimo