Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Sedmi tjedan padaju cijene nafte u svijetu, a kod nas se ne događa ništa

Pročitajte i ovo

Onog trenutka kada cijene nafte na svjetskim burzama skoče za nekoliko centi, automatski u BIH dolazi do rasta cijena goriva. Slušamo kako naša zemlja nema rezerve, kako ovisimo o stanju na svjetskom tržištu, kako trgovci naftnim derivatima jedva preživljavaju zbog novonastale situacije. 

Sada imamo stanje da cijene nafte na svjetskom tržištu padaju već sedmi tjedan za redom i u BIH se ne događa ništa po pitanju cijena goriva! Čak 15 posto je niža cijena nafte trenutno u odnosu na kolovoz ove godine, a cijene goriva u BiH je niža za 0,05 KM, a na nekim crpkama ni toliko.

Očito sada imamo ogromne rezerve koje treba potrošiti, nemamo nikakve veze sa cijenama na svjetskim burzama, a trgovci naftnim derivatima u ovakvim trenutcima šute. Amnezija!

Šuti i Vlada i sveznajući premijer Fadil Novalić. Umjesto da se bavi ovim pitanjima i pokuša olakšati poziciju za gospodarstvo i sve stanovnike Federacije, Novalić nam i dalje priča bajke o novim zakonima, plaćama, pravima. Naravno, ništa od toga nećemo dobiti nego će samo njegovi sponzori imati više vremena da nam i dalje gorivo prodaju po nevjerojtno visokim cijenama.

Domaće vlasti bi se trebale ugledati na kolege iz Hrvatske koje su zadnjih dana intervenirali kada je u pitanju kontrola cijena goriva i zadnje promjene će skoro izjednačiti cijene goriva u BIH i Hrvatskoj. A standard nam nije nimalo isti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
IZVOR:pogled.ba

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

FBiH: 17,5 milijuna KM za osiguranje roditelja njegovatelja

Usvajanjem zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju otklonjene su zapreke da roditelji njegovatelji u Federaciji imaju...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo