Subota, 1 listopada, 2022

SBŽ: Skupština usvojila proračun u iznosu od 187,7 milijuna KM

Pročitajte i ovo

Srednjobosanska županija (SBŽ) će u idućoj godini raspolagati s proračunom u iznosu od oko 187,7 milijuna KM, a najveći njegov dio, više od 108 milijuna KM, namijenjen je za isplatu plaća i naknada proračunskih korisnika.

Ministar financija Zoran Marković kazao je kako je proračun veći od ovogodišnjeg za oko 15 milijuna KM, a razlog je planirano kreditno zaduženje za regionalni vodovod “Plava voda”, te očekivano uvećanje prihoda od PDV-a.

Tijekom rasprave Marković je naglasio kako nema mogućnosti za dodatna uvećanja rashoda, ističući da “tko voli ovu državu i županiju neće htjeti više potrošiti”.

Vlada i Skupština SBŽ-a odbili su ukupno 23 amandmana klubova zastupnika SBB-a, SDP-a i DF-a, kojima je traženo, među ostalim, više novca za gospodarstvo, poticaje poljoprivredi, kulturu i sport, te osiguravanje jednokratnih naknada porodiljama, kao i više novca za djecu romske nacionalnosti i djecu s posebnim potrebama.

Kada je riječ o zahtjevima Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata, Skupština je, na prijedlog Kluba Hrvata, zadužila Vladu da pri usvajanju rebalansu proračuna osigura 100 tisuća KM za pravnu pomoć braniteljima.

Kada je riječ o ostalim zahtjevima branitelja, Vlada je istaknula da za povećanje stipendija djeci branitelja mora biti urađena analiza, te da nema mogućnosti za uvećanje kreditnih sredstva za zapošljavanje i samozapošljavanje.

Predstavnik koordinacije braniteljskih udruga Ekrem Julardžija kazao je da su branitelji nezadovoljni radom Vlade i Skupštine SBŽ-a i da im njihova deklarativna potpora ništa ne predstavlja, te je upozorio da nezadovoljstvo među ovom populacijom tinja i da se ne smije dopustiti da bukne.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Firma iz BiH radnicima nudi plaću do 2500 KM. Je li to dovoljno?

Radničke plaće u Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme su u porastu, ne zahvaljujući naporima vlasti već nedostatku radne...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo